Forumul economic regional Moldova
MOPAN Suceava

Camera de Comerţ și Industrie Suceava, în calitatea sa de organizaţie reprezentativă a mediului de afaceri din județ, întreprinde în mod constant demersurile necesare pentru a asigura creșterea vizibilității firmelor sucevene prin promovarea produselor și serviciilor acestora pe piața, se implică activ în identificarea oportunităților de afaceri de pe piețele străine și conectarea firmelor sucevene cu potențiali investitori străini dar și în atragerea de investitori în regiune.

Totodată, poziționarea geografică a județului Suceava ne conferă un avantaj strategic în dezvoltarea potențialului economic local și regional. Din această perspectivă, încă de la înființare, Camera de Comerț și Industrie Suceava a jucat un rol important în sprijinirea dezvoltării firmelor județene prin implicarea directă în activități de promovare economică externă și comerţ exterior, menite să contribuie la atragerea de investiţii străine în județ, cât și la extinderea prezenței companiilor sucevene pe terţe pieţe, fiind una din puținele camere de comerț care are activă o filială externă, la Cernăuți, Ucraina.

În acest sens, una dintre realizările importante din acest an pentru organizația noastră, a fost implicarea în atragerea unui investitor străin în județul Suceava, motivarea locării sale și repornirii unei activități economice în domeniul filaturii la o fostă fabrică amplasată în orașul Siret.

Camera de Comerț și Industrie Suceava a înțeles să sprijine o companie membră a sa, în vederea identificării unor investitori străini, cu scopul dezvoltării de noi activități de productie în locațiile pe care aceasta le deține.

Astfel, Camera de Comerț și Industrie Suceava, prin misiunea sa, cât și din calitatea sa de Centru al Rețelei ENTERPRISE EUROPE NETWORK, în strânsă colaborare cu omologii săi din cadrul Camerei de Comerț și Industrie a Ucraniei din Kiev și Centrul de Afaceri Ucraineano – Român din Cernăuți, au întreprins activități de promovare a acestei oportunități și de identificare a unor posibili investitori, iar astfel am reușit să concretizăm atragerea unei investiții străine în județ. Acțiunea, chiar dacă a fost de durată, a beneficiat de suportul și deschiderea Primăriei Siret ca autoritate locală cunoscută prin implicarea în promovarea și atragerea de investitori.

Scopul nostru este ca, prin suportul pe care îl oferim companiilor sucevene dar și investitorilor străini, să aducem nu doar un impuls în demersul de a atrage investiții și aport de capital, ci și de know-how, pentru a dezvolta împreună noi afaceri ce vor contribui, inclusiv prin dezvoltarea pe orizontală la crearea de noi locuri de muncă și dezvoltarea economică.

Ne dorim ca serviciile furnizate de către Camera de Comerț și Industrie Suceava precum și activitățile derulate de organizația noastră să fie cunoscute și accesate de către toți operatorii economici din județ și nu numai, iar aceștia să identifice organizația noastră ca pe un partener esențial în dezvoltarea mediului de business local și al propriei afaceri în mod particular.

În acest sens, amintim companiilor sucevene care își doresc să inoveze și să își dezvolte activitatea pe alte piețe despre oportunitatea de a accesa serviciile furnizate de Camera de Comerț și Industrie Suceava prin intermediul rețelei Enterprise Europe Network, care pot fi personalizate în funcție de nevoile specifice ale solicitantului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava