MOPAN Suceava

A doua ediție a campaniei de donare de sânge “Donează sânge! Împreună pentru viață”, organizată în întâmpinarea Zilei Mondiale a Sănătății care se sărbătorește pe 7 aprilie de către Spitalul de Cardiologie Clinicco împreună cu Hiperdia și Centrul de Transfuzii Brașov a fost un adevărat succes.

Aproape  40  de litri de sânge, între care și grupe rare (AB, B și 0) au fost colectați de către Centrul de Transfuzii Sanguine în cele două zile de campanie de donare organizate de Spitalul de Cardiologie Clinicco împreună cu Hiperdia. Peste 80 de angajați ai celor două clinici, dar și brașoveni care au aflat de campanie de pe rețelele de socializare au donat sânge echipei mobile a centrului de transfuzii, în spațiul special amenajat în cadrul Clinicco. În același timp, la Timișoara, campania a fost preluată de Hiperdia unde 60 de oameni au donat sânge în cele două zile.

România se află pe ultimul loc din Europa în ceea ce privește numărul donatorilor de sânge, conform ultimelor date furnizate de Institutul de Hematologie. Doar 1.7 la sută dintre români sunt donatori, comparativ cu alte state din Europa, unde procentul ajunge până la 6.8 la sută din populație.

„Este esențial să conștientizăm cât de important este să donăm. Sângele nu poate fi fabricat, nu se poate cumpăra, atunci când cineva are nevoie de o transfuzie, singura soluție este donarea. Având acest lucru în minte, am vrut să creăm un eveniment bianual, care să crească de la an la an dar și să dăm o leapșă a donării de sânge și altor spitale, clinici sau companii care pot face o diferență. Vreau sa mulțumesc tuturor persoanelor care au dovedit spirit civic pentru nobilul gest pe care l-au facut ”, a spus Mihaela Gabor Naidin, director marketing Clinicco Brașov.

„Această campanie devine o tradiție, am început anul trecut și de anul acesta o organizăm de două ori pe an, o dată în aprilie, de Ziua Mondială a Sănătății și a doua în septembrie, de Ziua Mondială a Inimii. Suntem foarte multumiți că, la această ediție, ne-am bucurat de o participare mai mare decât anul trecut și mai ales că am reușit să atragem, prin rețelele de socializare, brașoveni conștienți de importanța actului de donare de sânge ”, a declarat Adrian Teciu, managerul Spitalului de Cardiologie Clinicco.

“Este o bucurie pentru echipa Hiperdia să continue alături de colegii de la Clinicco campania Donează sânge! Împreună pentru viață” Credem că prin acest gest simbolic, donând sânge, venim în sprijinul necesităţilor Centrului de Transfer Sanguin Brasov si bolnavilor în nevoie, dar putem da şi un exemplu şi o motivaţie în plus celor care sunt poate nehotărîţi în a face la rândul lor acest gest de solidaritate. De altfel, campania a fost preluată și de clinica noastră din Timișoara, cu rezultate excelente și acolo”, a  declarat Loredana Tohăneanu, manager marketing Hiperdia.

Centrul de Transfuzii a oferit tuturor angajaților donatori pachetul uzual de beneficii de care se bucură oricine alege să doneze sânge.
Campania s-a desfășurat cu sprijinul Metro Brașov, Maurer Imobiliare și Arena CAD.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava