MOPAN Suceava

A treia ediție a campaniei de donare de sânge “Donează sânge! Împreună pentru viață”, organizată în întâmpinarea Zilei Mondiale a Inimii care se sărbătorește pe 29 septembrie de către Spitalul de Cardiologie Clinicco împreună cu Hiperdia și Centrul de Transfuzii Brașov a fost, din nou, un succes.

Aproape  30  de litri de sânge, între care și grupe rare (AB, B și 0) au fost colectați de către Centrul de Transfuzii Sanguine în această dimineață. Aproape 60 de angajați ai celor două clinici, dar și brașoveni care au aflat de campanie de pe rețelele de socializare au donat sânge la sediul centrului de transfuzii. Unul dintre donatori, o angajată a clinicii Hiperdia a ajutat un copil aflat în spital, care avea nevoie urgentă de sânge, având aceeași grupă rară ca micuțul bolnav.

Cererea de sânge a spitalelor în România este dublă față de ceea ce pot oferi centrele de transfuzii. Nu mai departe de această vară, spitalele din toată țara noastră s-au confruntat cu o criză de sânge fără precedent.

Prin natura lui, spitalul nostru este un mare consumator de sânge, așa că de doi ani venim în ajutorul pacienților care au nevoie de sânge, organizând campanii de donare.

„Este foarte important să conștientizăm necesitatea donării de sânge. Sângele nu poate fi fabricat, nu se poate cumpăra, atunci când cineva are nevoie de o transfuzie, singura soluție este donarea. Trăim deja în cel mai frumos oraș din România, visăm ca în câțiva ani, și cu ajutorul nostru, să trăim și în cel mai sănătos oraș din România. Mulțumim comunității brașovene care ni s-a alăturat, precum și companiilor care ne-au sprijinit în demersul nostru.”, a spus Mihaela Gabor Naidin, director marketing Clinicco Brașov.

“Este o bucurie pentru echipa Hiperdia să continue alături de colegii de la Clinicco campania Donează sânge! Împreună pentru viață” Credem că prin acest gest simbolic, donând sânge, venim în sprijinul necesităţilor Centrului de Transfuzie Sanguină Brașov și bolnavilor în nevoie, dar putem da şi un exemplu şi o motivaţie în plus celor care sunt poate nehotărîţi în a face la rândul lor acest gest de solidaritate”, a  declarat Loredana Tohoneanu, manager marketing Hiperdia.

Centrul de Transfuzii a oferit tuturor angajaților donatori pachetul uzual de beneficii de care se bucură oricine alege să doneze sânge.

De altfel, România se află pe ultimul loc din Europa în ceea ce privește numărul donatorilor de sânge, conform ultimelor date furnizate de Institutul de Hematologie. Doar 2 la sută dintre români sunt donatori, comparativ cu alte state din Europa, unde procentul ajunge până la 6.8 la sută din populație. Zilnic, mii de pacienți din spitalele din România au nevoie de transfuzii de sânge sau de preparate sangvine pentru a supraviețui.  Practic, la fiecare 3 secunde, un pacient are nevoie de sânge. În medie, în țara noastră, este nevoie de 500.000 de unități anual. Datele statistice arată că 60% din populație va avea nevoie, la un moment dat de sânge, în timp ce doar 2% donează.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava