MOPAN Suceava

Primarul din Dorna Candrenilor, Candrea Mafteiu, s-a declarat extrem de nemulţumit de faptul că primăriei nu i s-a permis ca două proiecte importante pentru dezvoltarea infrastructurii să fie depuse la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). Candrea Mafteiu a făcut referire la problemele care au apărut la depunerea cererilor de finanţare pentru sub-măsurile 7.2 „Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică’’ – componenta rutier montan şi non-montan şi 4.3 „Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice’’ .

Primarul din Dorna Candrenilor a arătat că unul dintre proiectele pe care le avea pregătite era pentru modernizarea de drumuri comunale, pe o lungime de 4,7 kilometri, valoarea acestuia fiind de un milion de euro, fără TVA. Cel de-al doilea proiect pregătit era pentru modernizarea unor drumuri forestiere, pe o lungime de 6,8 kilometri, cu o valoare de 1,5 milioane de lei, fără TVA. „am început să lucrăm la cele două proiecte încă de anul trecut, am cheltuit peste 200.000 de lei pentru realizarea acestor proiecte, să nu mai vorbim de timp, iar acum ne-am trezit că nu am putut să le depunem. Mie îmi pare rău că cineva spune că vinovat este Guvernul, dar şi miniştrii. Nu aceştia sunt vinovaţii, ci cei mai de jos, cei care au acuzat Guvernul că s-a ajuns în situaţie. Şi nu numai la noi au fost probleme, ci şi la alte comune, cum sunt Crucea sau Moldoviţa. Nu se poate ca într-o oră să se epuizeze toate fondurile. Aici a fost o treabă cusută cu aţă albă, făcută în mod intenţionat. Nu e posibil ca fondurile să ajungă doar în patru cinci – judeţe din ţară, majoritatea din Ardeal”, a spus primarul din Dorna Candrenilor. El a precizat că cele două proiecte vor fi promovate la viitoare sesiune de depunere a cererilor de finanţare.

De precizat că sesiunea de evaluare a proiectelor pentru sub-măsurile 7.2 şi 4.3 a fost suspendantă, corpul de control al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale demarând o anchetă la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). Ancheta a fost dispusă de ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, în urma sesizărilor referitoare la derularea sesiunilor de depunere online a proiectelor din data de 25 mai 2016, la care din judeţul Suceava au avut proiecte selectate pentru a fi finanţate de AFIR doar primăriile Marginea şi Gălăneşti. Multe alte primării din judeţ, printre care şi Dorna Candrenilor, care au încercat să depună proiecte au primit mesajul „eroare” în momentul accesării sistemului,

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava