MOPAN Suceava

Şeful Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat luni că valoarea totală a investiţiilor Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” făcute în timpul mandatului său au fost cu 46% mai mari comparativ cu cele realizate în perioada 2008 – 2012, când la şefia instituţiei era liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur. Cătălin Nechifor a spus că a făcut aceste precizări după ce a văzut în presă că „anumiţi domni de la PDL”, parlamentari „care nu mai ştiu dacă sunt în opoziţie sau la putere”, i-au adresat o serie de întrebări cu privire la investiţiile din judeţul Suceava. „Sunt obligat să răspund. S-a cerut o radiografie a investiţiilor din Suceava în ultimii patru ani. Eu voi merge pe varianta de opt ani, pentru ca lucrurile să fie mai rotunde şi pentru a ne face o părere mai complexă despre ce s-a întâmplat în Suceava în diverse domenii de activitate în plan de investiţii, dar şi în plan uman. Pentru că aici vorbim şi de structuri care există, care se construiesc şi care se adaptează la noutăţi, dar vorbim şi de oameni”, a arătat Nechifor, care a subliniat că va începe cu prezentarea investiţiilor din Spitalul Judeţean Suceava, dar şi cu salarizarea personalului din această unitate.

El a arătat că din 2008 – 2012 totalul general al investiţiilor la spital a fost de 53,262 milioane de lei, iar pe perioada mandatului său, valoarea lucrărilor s-a ridicat la suma de 78,024 lei. „Deci în trei ani şi un pic avem o creştere de 46% faţă de perioada domnului fost preşedinte Gheorghe Flutur. Sigur, că nu s-au terminat cei patru ani din actualul mandat, mai avem jumătate de an, şi sunt foarte optimist că această sumă va creşte, iar la final să putem spune că am făcut un Spital Judeţean de Urgenţă aşa cum trebuie”, a explicat Cătălin Nechifor.

În acelaşi timp el a subliniat că şi veniturile nete ale personalului medical, asistenţi principal şi medici primari, au crescut substanţial în ultimii trei ani, după ce acestea au fost reduse semnificativ în perioada Guvernului PDL condus de Emil Boc. Cătălin Nechifor a precizat că „Ştim cu toţii ce a fost în trecut, în perioada în care Guvernul pe care îl reprezenta domnul Flutur, condus de domnul Boc, a tăiat salariile”, a spus Nechifor. El a arătat că un studiu legat de venitul net obţinut de un asistent medical principal arată că acesta era de 3.389 de lei în 2009, a scăzut apoi 2.771 de lei în anul 2012, după reducerile salariale din timpul guvernării PDL, şi a reînceput să crească din anul 2013, pentru ca anul viitor să ajungă la 4.273 de lei.

El a dat şi exemplu venitului net lunar al medicilor primari, care în 2009 era de 4.813 de lei, a scăzut apoi în anii 2011 şi 2012, după care în timpul guvernării PSD a crescut din nou, la 5.571 de lei în 2013, apoi la 5.935 de lei în anul 2014, şi urmează să ajungă la 7.418 de lei. „Se vede foarte clar curba salarizării, care a scăzut foarte mult în perioada 2011, şi care s-a reparat în două etape imediat în 2012 – 2013, când s-au pus la loc tăierile lui Boc şi ale PDL, şi evident urmează creşterile care sunt prognozate în bugetul de anul viitor. Mai trebuie spus că şi o altă analiză care se referă la angajarea forţei de muncă arată că numai în anul 2013 am reuşit să aducem 25 de medici la Suceava, şi foarte multe asistente medicale, iar acest ritm de creştere a resursei umane a urmat o pantă crescătoare. Şi cred că la această salarizare putem să oferim mai mult respect pentru medici şi asistente, pentru cei care lucrează în spital, şi în zona medicală în egală măsură”, a ţinut să declare Cătălin Nechifor. El a mai spus că ţine să prezinte şi un alt indicator „pentru ca cei de la PDL” să înţeleagă exact ceea ce vrea să spună, şi anume sumele reprezentând cheltuielile la Spitalul Judeţean Suceava, precizând că dacă acestea erau de 56,279 de milioane de lei în anul 2009, acestea au scăzut în perioada 2011, şi au înregistrat o creştere începând din anul 2012, continuând în perioada 2013 – 2015. „Pe ansamblu se vede foarte clar că în timpul guvernării PDL au fost minusuri, în timpul Guvernării Ponta şi mandatul actual de la CJ Suceava a fost tot timpul pe plus, pe o creştere importantă”, a subliniat Nechifor. El a spus că şi în perioada urmîtoare va face astfel de prezentări ale investiţiilor realizate în mandatul 2008 – 2012 şi din 2012 până în prezent.

Pe de altă parte, Cătălin Nechifor a spus că investiţiile şi dotările la Spitalul Judeţean vor continua şi în perioada următoare, cu darea în folosinţă a unui angiograf modern. El a amintit şi de finalizarea în primăvara anului viitor a lucrărilor la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean.

Cătălin Nechifor: Investiţiile din actualul mandat în Spitalul Judeţean au fost cu 46% mai mari faţă de mandatul 2008 – 2012, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava