MOPAN Suceava

În Suceava va fi deschis un modern centru de afaceri, numit Jo.B.S Centre, în cadrul căruia vor putea fi organizate training-uri, evenimente economice, birouri administrative şi vor putea fi promovate firme prin standuri proprii de prezentare. Noul centru economic va fi amenajat printr-un proiect european al Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, intitulat „Joint Business Support Center – Instrument pentru stimularea dezvoltării antreprenoriatului în regiunea de graniţă România – Ucraina – Republica Moldova”. Lansarea proiectului a avut loc ieri la Conacul Domnesc din Şcheia, în prezenţa managerului de proiect, Lucian Gheorghiu, a coordonatorului activităţilor din acest proiect, Carmen Fediuc, dar şi a senatorului Ovidiu Donţu, şi a mai multor invitaţi din Ucraina şi Republica Moldova.

Proiectul obţinut de CCI Suceava va fi implementat în parteneriat cu Centrul pentru Dezvoltare şi Reconstrucţie Bucovina (Ucraina), Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălţi (Republica Moldova) şi Asociaţia de Dezvoltare Economică şi Regională ADER (România). Potrivit coordonatorului activităţilor din cadrul acestui proiect, Carmen Fediuc, obiectivul general al acestui proiect îl reprezintă sprijinirea şi consolidarea mediului de afaceri din regiunile de frontieră, prin promovarea de partenere economice şi implemntarea de soluţii inovatoare pentru dezvoltarea IMM-urilor din Suceava, Cernăuţi şi Bălţi. Carmen Fediuc a explicat că proiectul are o durată de implemntare de 22 de luni, perioadă în care vor fi implemntate două soluţii inovative care vor veni în sprijinul dezvoltării IMM-urilor din regiunea transfrontalieră. Una dintre aceste soluţii presupune realizarea unei platforme on-line a proiectului care va oferi funcţii de e-learning, baze de date cu firmele din zona transfrontalieră, pe domenii de activitate, dar şi consultanţă on-line pentru IMM-uri. A doua soluţie o va reprezenta crearea celui mai modern centru de afaceri din municipiul Suceava. Acest centru ar urma să fie amenajat în actualul sediul al Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, care urmează să fie modernizat şi extins. De asemenea, de acest proiect vor beneficia 300 de firme din Suceava, Cernăuţi şi Bălţi, iar la cursurile de specializare gratuite care vor fi organizate vor participa 330 de administratori şi angajaţi ai acestor societăţi comerciale.

Mai trebuie spus că acest proiect este finanţat de către Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova, valoarea totală a finanţării fiind de 1,439 milioane de euro, din care 1,295 milioane de euro reprezintă finanţarea europeană.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava