MOPAN Suceava
Galerie foto87 poze în acest set

Cetatea de Scaun a Sucevei găzduieşte cel mai mare şi mai important festival medieval din ţară. Aprecierea a fost făcută de unii dintre liderii ordinelor de cavaleri prezente la ediţia de anul acesta a Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, care are loc în Cetatea de Scaun până duminică, 16 august 2015.


Unii dintre cei care conduc ordinele de cavaleri prezente la Suceava şi care au luat cuvântul la deschiderea oficială de ieri au apreciat că la a noua ediţie, acest eveniment de la Suceava a ajuns cel mai mare festival medieval organizat în ţară, atât ca număr de participanţi, cât şi din punctul de vedere al locaţiei. De precizat că cei care au luat cuvântul au apreciat în mod deosebit faptul că Cetatea de Scaun a Sucevei a fost reabilitată şi reconstruită parţial, fiind una dintre cele mai bune locaţii pentru a găzdui un astfel de eveniment.


La deschiderea oficială a festivalului au fost prezenţi toate trupele medievale, care în total însumează peste 280 de persoane, un public numeros venit să asiste la spectacolele medievale, precum şi autorităţile locale şi judeţene, prin preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, şi viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi.

Cei doi oficiali suceveni le-au mulţumit tuturor pentru participare, au dat asigurări că instituţiile pe care le reprezintă vor susţine şi în anii viitori acest eveniment, şi le-au adresat tuturor sucevenilor invitaţia să fie fie prezenţi în aceste zile la festivalul medieval de la Cetatea de Scaun a Sucevei.

Festivalul medieval din Suceava a ajuns la a noua ediţie, fiind organizat de Primaria Suceava, Consiliul Judeţean Suceava şi Muzeul Bucovinei.

Cetatea Sucevei găzduieşte cel mai mare festival medieval din ţară, 10.0 out of 10 based on 5 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava