MOPAN Suceava

Consiliul Judeţean Suceava urmează să aprobe în şedinţa de marţi, 19 iulie a.c., alocarea unei sume de 55.000 de lei pentru organizarea proiectului „Luna Diasporei”, care va deschide marele program de promovare „Hai în Bucovina”. Proiectul „Luna Diasporei” va avea loc în perioada 31 iulie – 31 august 2016 şi este organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Bucovinei şi Centrul Cultural Bucovina. Din suma totală, 30.000 de lei vor fi alocaţi Muzeului Bucovinei şi 25.000 de lei Centrului Cultural Bucovina. Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, precizează în expunerea de motive a proiectului de hotărâre că adminsitraţia judeţeană îşi propune să lanseze programul permanent „Hai în Bucovina”, care se va desfăşura pe parcursul întregului an, şi care va debuta cu proiectul „Luna Diasporei”. Gheorghe Flutur precizează că acest proiect include şi o serie de manifestări cultural – artistice menite să promoveze publicului valorile patrimoniului local, natură, meşteşugari, tradiţii şi gastronomie, „valori inseparabile şi extrem de preţioase pentru toţi românii, oriunde ar trăi ei”.

Flutur a amintit că în cadrul proiectului sunt incluse o serie de acţiuni cum ar fi redeschiderea Muzeului de Istorie, ca urmare a finalizării proiectului european „O clădire de patrimoniu – o clădire pentru mileniul III”, deschiderea unei expoziţii permanente la Cetatea de Scaun a Sucevei, în care vor fi reconstituite momente din viaţa militară a cetăţii sau şi din istoria Sucevei şi a Moldovei Medievale, precum şi acţiuni realizate în parteneriat cu alte instituţii care să preia problemele sucevenilor din diaspora. Astfel, pe parcursul „Lunii Diasporei” vor avea loc întâlniri cu reprezentanţi ai unor instituţii şi organisme de interes pentru problematica românilor din diaspora, invitaţi ai Consiliului Judeţean, cum ar fi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est, Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Suceava, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple şi Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Tot în cadrul acestui proiect vor fi organizate o serie de acţiuni culturale, respectiv recitaluri de muzică folk, prezentarea unor secvenţe din piese de teatru cu caracter istoric, precum şi promovarea conceptului denumit simbolic „Ie din Bucovina”.

Gheorghe Flutur a precizat că acest nou proiect nu va genera costuri suplimentare pentru administraţia judeţeană, având în vedere că se are în vedere utilizarea economiilor făcute până în prezent prin neparticiparea la evenimentul de promovare a Bucovinei de la Bruxelles şi la târgurile de turism de la Katowice – Polonia şi Constanţa.

Şeful administraţiei judeţene a arătat că din aceleaşi economii se va aloca o sumă de 120.000 de lei şi pentru ediţia a V-a a evenimentul aviatic „Suceava Air Show”, din data de 27 august a.c., care va fi organizat la finalul acţiunii „Luna Diasporei”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava