MOPAN Suceava

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur a declarat astăzi că instituția pe care o conduce va aloca 10 milioane de lei pentru Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava. Gheorghe Flutur a spus astăzi că după lucrările de modernizare, Aeroportul „Ștefan cel Mare” este în căutare de noi operatori aerieni. Flutur a arătat că în momentul de față aeroportul sucevean este unul dintre cele mai moderne din țară, de la servicii de cea mai înaltă calitate, la o pistă nouă și modernizată, sistem de balizaj și ILS de înaltă performanță. „Suntem în continuare în căutare de clienți noi pentru deschiderea de noi destinații”, a declarat Gheorghe Flutur în cadrul unei conferință de presă pe care a susținut-o alături de directorii companiilor Kusadasi și Air Bucharest, care din această vară vor opera curse charter de vacanță către Antalya, în Turcia, și Zakynthos, în Grecia.

Șeful administrației județene a spus că suma de 10 milioane de lei alocată aeroportului reprezintă plafonul maxim pe care CJ Suceava îl poate aloca. Gheorghe Flutur că pentru anul acesta, la Aeroportul Ștefan cel Mare sunt alocate fonduri pentru achiziționarea unei autospeciale de prevenire și stingere a incendiilor (PSI) de ultimă generație, precum și aparatură de securitate pentru pasageri și bagaje, modernizarea remisei PSI, dar și pentru cumpărarea a două scări pentru îmbarcarea și debarcarea pasagerilor.

Flutur a subliniat faptul că deja de la începutul acestui an pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava au fost procesați nu mai puțin de 15.000 de pasageri. Președintele Consiliului Județean Suceava a mai declarat că numărul de curse aeriene de pe Aeroportul Suceava va crește semnificativ anul acesta, amintit că pentru sezonul de vară vor fi nu mai puțin de 47 de zboruri charter către destinațiile din Grecia și Turcia, la care se mai adăugă 33 de curse regulate în fiecare săptămână.

De precizat că în momentul de față pe Aeroportul Ștefan cel Mare operează companiile Tarom și Wizz Air, iar din iunie a.c. vor începe cursele charter operate de alte două companii, către detinații din Turcia și Grecia.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava