MOPAN Suceava

Zone de agrement în Parcul Şipote şi pe cursul râului Suceava, cluburi ale pensionarilor în toate cartierele, locuri de joacă pentru copii, parcări, sunt doar câteva din proiectele pe care liberalii vor să le prindă la finanţare în bugetul municipiului Suceava pe 2014. Viziunea PNL asupra bugetului pentru acest an a fost prezentată într-o conferinţă de presă de liderul organizaţiei judeţene a partidului, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu. Băişanu a declarat că înfiinţarea de noi parcări reprezintă un obiectiv prioritar al municipalităţii. El a spus că ar fi corect ca spaţiile pe care se parchează acum, inclusiv cele care în acte sunt trecute ca spaţii verzi să devină locuri de parcare oficiale pe care să se plătească un abonament anual. Băişanu a menţionat că liberalii vor dialoga cu cetăţenii pe pagina de facebook a partidului dar şi pe site-ul PNL pentru a găsi soluţia optimă în privinţa amenajării de noi locuri de parcare. Cei de la PNL vor susţine de asemenea alocarea de fonduri de la buget pentru construirea de parcări fără plată. Pentru amenajarea de cluburi ale pensionarilor liberalii au vizat punctele termice dezafectate. Băişanu a subliniat că în clădirile respective se pot amenaja cu cheltuieli minime spaţii în care pensionarii se pot întâlni pentru a socializa, pentru a-şi petrece timpul jucând şah, table, rummy sau cărţi. Acolo unde nu există spaţii în punctele termice, a spus liderul liberal, se pot închiria din mediul privat sau se pot construi prin parteneriat public-privat sau exclusiv din fonduri de la buget pe terenuri proprietate ale primăriei. Liberalii suceveni vor ca în acest an să se aloce bani şi pentru finanţarea de campionate sportive la nivelul şcolilor şi cartierelor. Sportul de mase, a spus Băişanu, este extrem de important pentru sănătate. De altfel el a solicitat ca în vacanţe terenurile şcolilor să fie puse gratuit la dispoziţia celor care vor să facă mişcare.

„Ne dorim să avem şi voturile partenerilor noştri din PSD pe care uneori i-a mai strâns gheata la dreptul şi au votat invers”

Alexandru Băişanu îşi doreşte ca propunerile liberalilor pentru bugetul municipiului Suceava pe 2014 să fie votate şi de către partenerii de la PSD. „Cred că toate aceste puncte pe care le-am gândit şi votat în Biroul Politic Local al PNL sunt binevenite pentru cetăţenii municipiului Suceava şi trebuie discutate în Consiliul Local. Ne dorim să avem şi voturile partenerilor noştri din PSD pe care uneori i-a mai strâns gheata la dreptul şi au votat invers decât stabilisem dar acum dacă la nivel naţional lucrurile s-au bătut în cuie sunt convins că prin dialog vom reuşi să creăm o majoritate aşa cum am câştigat-o în Consiliul Local şi să arătăm cetăţenilor municipiului Suceava că după un mandat în care USL a avut majoritate în Consiliul Local nu a făcut Lungu şi PDL-ul ce au vrut aşa cum încă fac în momentul de faţă”, a declarat Băişanu. Preşedintele PNL Suceava nu a scăpat prilejul de a-l critica pe actualul primar al Sucevei, Ion Lungu, despre care a spus că nu a făcut tot ce trebuie pentru ca municipiul să arate ca o capitală de judeţ şi mai mult că i-a preluat unele proiecte ale sale precum cel de construire a unui skatepark. Băişanu a mai ţinut să precizeze că sumele din buget pentru proiectele comunităţii nu le aprobă primarul ci consilierii locali prin vot.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava