Concert pascal
MOPAN Suceava

Peste 160 de copii diagnosticaţi cu ADHD, TSA sau alte tulburări psihice, care învaţă la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Maria Montessori” din Constanţa, vor beneficia de o sală de terapie complet renovată, mobiler modern şi materiale terapeutice educaţionale, graţie unui program social derulat în 17 ţări de OneWorld Foundation.Copiii au vârste cuprinse între 6-16 ani, iar cei mai mulţi dintre ei au fost abandonaţi de părinţi şi locuiesc în centre de plasament. Cu toate acestea, micuţii nu şi-au pierdut speranţa, sunt dornici să înveţe şi să devină independenţi în activităţile de zi cu zi de la centrul şcolar şi din afara lui, iar programul social vine în întâmpinarea lor pentru a le oferi condiţii optime de a-şi atinge aceste obiective.

“Am rămas profund impresionaţi de optimismul şi dorinţa de cunoaştere pe care le manifestă aceşti copii greu încercaţi. Mulţi dintre ei nu au cunoscut ce înseamnă dragostea de mamă, nu au cunoscut ce înseamnă să fii sprijinit de o familie şi cu toate acestea fac eforturi pentru ca într-o bună zi să se bucure de o viaţă normală, printre oameni normali. Este lesne de înţeles că acest deziderat poate fi atins numai dacă le vom oferi condiţii optime de educaţie. Copiii au nevoie de o sală special amenajată pentru orele de terapie, au mare nevoie de materiale terapeutice educaţionale şi specifice pentru copiii cu nevoi speciale, iar din păcate unităţile şcolare publice din România dedicate lor nu sunt nici pe departe dotate pentru a le oferi acestora o educaţie specială. Mulţumită oamenilor cu suflet care ne-au sprijinit financiar în acest program social, vom reuşi să le oferim acestor copii o educaţie aleasă şi şansa ca într-o bună zi să reuşească”, declară Cristina Oprea, Manager România al OneWorld Foundation.

“Bunătatea şi respectul ne definesc ca oameni, iar într-un mediu în care aceste calităţi se întâlnesc din ce în ce mai rar, considerăm că dorinţa de a-i ajuta pe cei care au nevoie de sprijin înnobilează fiinţa umană. Ajutorul de la OneWorld Foundation a venit într-un moment critic, în care aceşti copii aveau mare nevoie de o sală de terapie echipată cu materale ce permit învăţarea prin intermediul simţurilor, tehnică care favorizează dezvoltarea unor abilităţi de viaţă independentă. Pe lângă dragostea şi înţelegerea pe care le oferim acestor copii speciali, vitală este educaţia specifică, care nu se poate realiza în absenţa unei infrastructuri adecvate. Graţie acestui proiect internaţional, care a fost susţinut de mulţi români care au înţeles necesitatea lui, peste 160 de copii cu nevoi speciale vor învăţa de acum încolo în condiţii moderne. Sperăm ca acest minunat proiect să se extindă şi în alte judeţe din România, deoarece ţara noastră se află printre codaşele Europei în ceea ce priveşte educaţia incluzivă”, declară Roxana Giubernea, directorul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Maria Montessori” din Constanţa.

OneWorld Foundation a fost înfiinţată în anul 2015, şi până în prezent a derulat peste 40 de proiecte internaţionale pentru ajutorarea copiilor defavorizaţi, în mai multe ţări, precum Brazilia, Bolivia, Mexic, Guatemala, India, Thailanda, Vietnam, Philippines, Kazahstan, Ucraina, Cambodgia, Myanmar, China, Rusia, Marea Britanie, Bulgaria şi România. Mai multe detalii – http://www.oneworldfoundation.eu/en/.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava