MOPAN Suceava

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a anunțat astăzi graficul de lucrări pentru finalizarea construcției șoselei de centura a Sucevei. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a spus că șeful Direcției de Drumuri din Iași, Ovidiu Laicu, a fost prezent ieri în județ și a anunțat calendarul pentru șoseaua de centură a Sucevei. „Pe data de 15 ianuarie 2017 începe achiziția de materiale în regie proprie și angajarea de forță de muncă. Apoi, în prima săptămână din aprilie 2017 lucrările vor începe efectiv pe porțiunea rămasă nerealizată a centurii Sucevei, cu termen de finalizare a treia săptămână din luna septembrie 2017”, a explicat Gheorghe Flutur. Reamintim că ministrul transporturi a dat asigurări în luna septembrie 2016, la Suceava, că șoseaua de centură a municipiului reședință de județ va fi finalizată în luna septembrie a anului viitor, iar lucrările vor fi realizate în regie proprie de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Lucrările la centura ocolitoare a Sucevei în lungime totală de 12,42 kilometri au debutat în anul 2008. Până acum a fost dat în folosință doar un singur tronson din cele trei cel de la Șcheia la Pătrăuți în lungime de 5,2 kilometri. Restul lucrărilor au un grad de execuție de 85%.
Gheorghe Flutur a mai spus că șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri a anunțat și începerea lucrărilor la șoseaua de centură a municipiului Rădăuți. Flutur a spus că pentru început lucrările vor începe cu relocarea unor stâlpi de electricitate aflați pe traseul șoselei de centură. Începerea lucrărilor la viitoarea șosea de centură a municipiului Rădăuți va avea loc în primăvara anului viitor.
Investiția va fi realizată de compania UMB Spedition. Contractul de execuţie a şoselei de centură a municipiului Rădăuţi a fost semnat în luna mai 2011, valoarea acestuia fiind de 82 de milioane de lei, plus TVA. Conform proiectului, şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi va avea 16 kilometri.
Gheorghe Flutur a mai declarat că Ovidiu Laicu a anunțat și că în bugetul pentru anul viitor au fost alocate fonduri pentru continuarea modernizării drumului E 85, de la Grănicești până în vama Siret, de la Suceava la Fălticeni, și pe tronsonul Spătărești – Drăgușeni, precum și pentru finalizarea asfaltării tronsoanelor DN 17B, de la Dorna Arini spre Zugreni și pe porțiunea Chiril – Crucea.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava