Concert pascal
MOPAN Suceava

Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a anunţat că proiectul de modernizare a Aeroportului „Ştefan cel Mare” din Salcea nu este blocat şi că la începutul lunii decembrie va avea loc licitaţia pentru execuţia investiţiei. Nechifor a spus că licitaţia pentru proiectul de 40 de milioane de euro va avea loc în data de 7 decembrie 2012. „Lucrurile cu Aeroportul Ştefan cel Mare de la Salcea merg mai departe. Aşteptăm ca pe data de 7 decembrie să fie şi licitaţia deschisă în care atât noi cât şi Autoritatea Aeronautică de la Bucureşti să încercăm să alegem cea mai bună soluţie, în aşa fel încât proiectul de 132 de milioane de lei, fără TVA, să poată fi executat în termen de 2 ani de către o firmă care are în spate experienţă similară şi capacitate financiară pentru a susţine un astfel de proiect”, a spus Nechifor. În proeict sunt prevăzute lucrări pentru mărirea pistei de decolare/aterizare de la 1.800 de metri lungime şi 30 lăţime, la 2.460 de metri, respectiv 45 de metri. Tot în cadrul acestui proiect va fi construit un nou turn de control, va fi modernizat sistemul de balizaj şi va fi amplasat un nou sistem de navigaţie aeriană.

„Aeroportul de la Suceava, în comparaţie cu alte aeroporturi din România, va avea o soluţie tehnologică modernă. Este vorba de o pistă din astfalt, elastică, care va putea fi folosită în parametri normali pe tot parcursul anului. O pistă care se comportă mult mai bine la schimbările climatice care sunt la noi în Suceava”, a explicat Nechifor.

Preşedintele CJ Suceava a mai declarat că administraţia judeţeană va aloca suma de 4 miliarde de lei vechi pentru modernizarea aerogării Aeroportului Ştefan cel Mare, adică pentru înlocuirea tâmplăriei din metal de la geamuri, precum şi refacerea finisajelor interioare şi exterioare ale clădirii. Lucrările ar putea să înceapă în luna decembrie a acestui an.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava