MOPAN Suceava

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a anunțat marti în ședința deliberativului că dacă proiectul de buget pentru anul 2017 va rămâne în forma prezentată pe site-ul Ministerului de Finanțe, sumele care ar urma să fie alocate județului nu sunt suficiente pentru a asigura salariile angajaților proprii și din instituțiilor subordonate pentru tot anul 2017. Gheorghe Flutur a spus că pentru a acoperi necesarul de fonduri, după majorarea salariilor, CJ Suceava ar mai avea nevoie de o sumă de 34 de milioane de lei, adică aproximativ opt milioane de euro. Flutur a apreciat faptul că vor crește salariile personalului din aparatul propriu și din instituțiile subordonate, precizând că „era de mult nevoie ca în administrație să se plătească după munca depusă”. El a atras însă atenția că dacă nu vor fi alocați bani suplimentari, nu există suficiente fonduri până la finalul anului.

Șeful administrației județene a precizat că fondul de salarii din anul 2016 pentru angajații Consiliului Județean și al instituțiilor subordonate a fost de 92 de milioane de lei. El a precizat că în urma calculelor făcute, care au inclus majorările salariale de anul acesta, fondul de salarii necesar pentru anul 2017 ar fi de 140 de milioane de lei. „Este o diferență de 48 de milioane de lei, respectiv o creștere cu 52% a fondului necesar de salarii pentru anul acesta. La o primă analiză a datelor existente, județul primește pentru cheltuieli la instituțiile descentralizate cu șase milioane de lei mai mult decât anul trecut, iar la sumele pentru echilibrarea bugetelor, suma crește cu 8 milioane de lei. Deci în total avem o creștere de 14 milioane de lei la sumele alocate, comparativ cu anul 2016, condiții în care mai rămân 34 de milioane de lei pe care nu le avem pentru a acoperi necesarul de bani pentru salarii și pentru a funcționa măcar la parametrii anului trecut”, a explicat Gheorghe Flutur.

El a dat ca exemplu Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului, acolo unde fondul de salarii pentru anul acesta va crește cu 31 de milioane de lei, comparativ cu anul trecut. De asemenea, sumele necesare plății salariilor în învățământul special vor crește anul acesta cu 10 milioane de lei, în timp ce la Muzeul Bucovinei fondul de salarii trebuie să crească de la 5,6 milioane de lei, în 2016, la 8,4 milioane de lei, în 2017. „Numai la cele trei instituții ne trebuie în plus la salarii o sumă de 37,8 milioane de lei”, a subliniat președintele Consiliului Județean Suceava.

Gheorghe Flutur a precizat că a făcut deja demersuri la Ministerul Finanțelor Publice pentru a solicita majorarea bugetului Consiliului Județean, în vederea suplimentării fondului de salarii. „Trebuie să facem eforturi să convingem Guvernul să ne dea banii pentru a putea acoperi salariile. Să dea Dumnezeu să primim fondurile de care avem nevoie. Îmi exprim speranța că se vpr găsi soluțiile pentru a primi fondurile necesare”, a spus Flutur. El a arătat că deși fondul de salarii nu este suficient pentru tot anul nu s-au luat în calcul eventuale disponibilizări în rândul angajaților Consiliului Județean Județean și din instituțiile subordonate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava