MOPAN Suceava

În data 10 iunie, în cadrul întâlnirii comunității portugheze din România, prilejuită de Ziua Națională a Portugaliei, Ambasada Portugaliei din București a fost gazda unei expoziții de pictură și sculptură românească.

Expoziția “Inspirados por Portugal” a reunit lucrări de pictură și sculptură realizate pe parcursul celor trei rezidențe artistice organizate în cadrul Proiectului Contemporanii în Portugalia: “Madeira. Insula Eternei primăveri”, Arhipelagul Madeira, 2014; “Șapte Zile la Redondo”, Redondo, 2015; “Redondo, Cuib de Rândunele”, Redondo, 2016. Cele douăzeci de lucrări de pictură și sculptură, inspirate de spațiul portughez poartă semnătura a doisprezece artiști români participanți în cadrul celor trei rezidențe artistice: Florin Ciubotaru, Teodora Coltofean, Dorin Coltofeanu, Corina Dobre, Ion Grigorescu, Ruxandra Grigorescu, Sorin Iosub, Elisabeth Ochsenfeld, Christian Paraschiv, Mircea Roman, Andrei Rosetti, Mihai Sârbulescu.

“Să revezi locuri și peisaje familiare prin ochii unui artist străin este ca și cum ai face o nouă descoperire, ai porni o adevărată și foarte binevenită aventură. Doisprezece români au călătorit în Portugalia, iar acum ne invită la o plimbare prin intermediul imaginilor pe care le-au adunat, prin intermediul luminii și al culorii pe care le-au păstrat, al spiritului pe care au izbutit să-l aducă cu ei prin amintirile pe care le-au transpus în tablourile lor, reunite într-o expoziție bogată în varietatea de stiluri și perspective. Aș dori să subliniez importanța pe care această expoziție o poartă prin dimensiunea ei de experiență interculturală, de prilej de dialog pe care îl reprezintă: unul artistic și instituțional, fără îndoială, dar mai ales unul uman. Conviețuirea într-o țară străină a permis portughezilor să cunoască un grup de români, iar acestora din urmă să descopere Portugalia și pe portughezi. S-au creat punți și s-au deschis uși.”

João-Bernardo Weinstein, Ambasadorul Portugaliei la București

________________________________

Contemporanii este un proiect inițiat și derulat de Asociatia Făuritori care își propune valorizarea Culturii românesti actuale prin favorizarea actului de creație, abordat într-o perspectivă unitară cu creatorul. Proiectul Contemporanii are ca obiectiv organizarea şi susţinerea de activităţi artistice şi socioculturale: schimburi culturale internaţionale, diverse manifestări artistice, tabere de pictură, expoziţii, educarea sensibilităţii estetice a publicului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava