MOPAN Suceava

Luna trecută, comisarii suceveni de la Protecţia Consumatorilor au efectuat 343 de acţiuni de control, iar pentru neregulile depistate au aplicat 127 de amenzi şi 61 de avertismente. Amenzile au totalizat 229.000 de lei, a anunţat şeful instituţiei, Vasile Latiş. Cele mai multe controale, 72, au vizat respectarea prevederilor legale la comercializarea produselor textile fiind aplicate 3 avertismente şi 40 de  amenzi în cuantum de 41.400 de lei. Totodată au fost oprite temporar de comercializare produse în valoare de 28.878 de lei. „Ca abateri au fost depistate lipsa etichetelor de identificare, lipsa preţurilor, a traducerii în limba română şi a instrucţiunilor de întreţinere”, a spus Latiş.

Controale consistente au fost efectuate luna trecută comercianţii de produse alimentare specifice Sărbătorilor Pascale. În urma celor 55 de acţiuni de control au fost aplicate 5 avertismente şi 17 amenzi în sumă de 19.400 de lei. De asemenea, au fost oprite temporar de la vânzare produse în valoare de 4.858 de lei. Au fost constatate ca deficienţe lipsa etichetelor cu elementele de identificare, a preţurilor şi lipsa evidenţierii alergenilor.

Vasile Latiş a mai arătat că luna trecută au mai fost efectuate controale la comercianţii de pâine şi produse de panificaţie unde au fost aplicate 10 amenzi în cuantum de 15.200 de lei, la comercianţii de peşte şi preparate din peşte preambalate şi conservate unde au fost date 5 amenzi în valoare de 10.000 de lei şi la  spălătoriile auto şi de covoare unde au fost aplicate 24 de amenzi însumând 25.400 de lei. Deficienţele au fost aceleaşi în mai toate cazurile şi anume lipsa orarului, a preţurilor şi a codului unic de înregistrare al societăţii (CUI). Tot luna trecută la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au fost înregistrate şi 114 reclamaţii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava