MOPAN Suceava

În ultima săptămînă a anului trecut, 9 suceveni au fost diagnosticați cu gripă. Un singur pacient a fost spitalizat, fiind vorba despre o persoană din grupa de vîrstă 50-64 de ani. Medicii spun că, în prezent, cea mai eficientă metodă de rezistență față de gripă este vaccinarea. DSP Suceava a epuizat stocurile primite de la Ministerul Sănătății, deci acum vaccinul poate fi doar cumpărat din farmacii.

Potrivit DSP Suceava, toate cazurile de gripă au fost înregistrate în municipiul Suceava și zona apropiată. DSP reamintește populației că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă.Cele 8800 de doze de vaccin antigripal repartizate în două tranşe judeţului Suceava au fost epuizate, fiind deja administrate atât persoanelor la risc, cât şi personalului medico-sanitar. În momentul de față, cei care doresc să se vaccineze împotriva gripei o pot face achiziţionând dozele de vaccin din farmacii.

Măsurile de igiena personală (spălarea cu apă și săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viață sănătos – alimentație bazată pe legume și fructe, odihnă și miscare) sunt esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii și în special prin gripă. În săptămîna 26-30 decembrie 2016, din județ au fost raportate 2.110 cazuri de viroze respiratorii, cu 41 de internări, și 469 de cazuri de pneumonie, cu 123 de internări.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava