Concert pascal
MOPAN Suceava

Sala LPS a fost plină sâmbătă 23 martie la meciul retur al sferturilor de finală ale Challenge Cup dintre CS Universitatea Suceava și Ankaraspor. Iubitorii handbalului sucevean au avut de această dată emoții mai puține pentru că handbaliștii pregătiți de Răzvan Bernicu cîștigaseră și în tur în Turcia cu 36-33.

Începutul partidei a dovedit faptul că turcii alcătuiesc o grupare bine închegată și ambițioasă care trebuia luată în seamă. Cu un atac mai bine construit, oaspeții au dominat primele 10 minute de joc când au și condus pe tabela de marcaj. Treptat însă, și cu ajutorul portarului Șelaru, handbaliștii sucevenii au revenit și au preluat inițiativa pe care nu au mai cedat-o până la final.

Gazdele au avut constant trei, patru și chiar cinci goluri avantaj și în niciun moment nu s-a pus problema câștigătoarei. La pauză a fost 17-13 pentru CSU Suceava în disputa cu Ankaraspor și tonusul pe care handbaliștii suceveni l-au avut în joc a arătat că nu pot pierde această întâlnire. Totuși, trebuie remarcată evoluția de excepție a portarului Șelaru,magistral la unele faze.

La capătul celor 60 de minute de joc, CSU Suceava s-a impus și în manșa secundă a sferturilor de finală ale Challenge Cup în fața grupării Ankaraspor cu scorul de 30-27. În urma acestui rezultat formația suceveană s-a calificat în semifnalele competiției acolo unde va întâlni echipa luxemburgheză Jeunes Esch, echipă care a ajuns în penultimul act după ce a trecut de belgienii de la Initia Hasselt. Prima partidă a ”dublei” cu echipa din Luxembrug se va disputa probabil pe 20 aprilie la Suceava. În cealaltă semifinală a ediției 2012-2013 a Challenge Cup se vor confrunta norvefgienii de la Runar și belarușii de la Dinamo Minsk.

CS Universitatea Suceava: Şelaru, Stănescu – Mitrea (8 goluri), Chiruţ (7 goluri), Acatrinei (5), Gavriloaia (5), Bursuc (3), Starikov (1), Şoldănescu (1), Ţuţu, Roşu, Amihăesi, Ţigănaşu, Dumitraş, Burlacu, Petrea.

CSU Suceava va evolua în etapa a XVIII-a pe terenul echipei Poli Timișoara, marți 26 martie de la ora 18.00 într-o partidă transmisă de Digisport 3.

În meciurile jucate în etapa a XIX-a a Ligii Naționale de handbal masculin s-au consemnat rezultatele:

Știința Bacău – ”U” Cluj                     34-27
Poli Timișoara – HC Odorhei           22-26
Pandurii Tg.Jiu – CSM București    27-25
Potaissa Turda – CS Caraș Severin  26-31

CS Universitatea s-a calificat în semifinalele Challenge Cup, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava