Concert pascal
MOPAN Suceava

Runda a III-a a Diviziei Naționale de rugby a programat pentru CSM Suceava primul meci din actualul sezon competițional în fața propriilor suporteri. După un eșec pe terenul grupării RC Bârlad și o victorie la CS Mănăștur Cluj, elevii antrenorului Constantin Vlad au avut ca adversară o echipă care câștigase în primele două etape, Stejarul Buzău.

Pe un teren ud și un frig pătrunzător, cele două echipe s-au străduit să ”îmblânzească” buclucașul balon oval. Disputa a fost una spectaculoasă și interesantă, aburul ieșit din plămânii istoviți de efort făcând ca imaginile să fie ireale.Sucevenii au început în forță întâlnirea și până să-și dea seama buzoienii conduceau deja cu 5-0 grație eseului marcat de Andrei Manole. Sabin Crețu a ratat transformarea, dar moralul gazdelor a rămas la cote ridicate. Deși jocul în margine nu le-a mers deloc, sucevenii au izbutit a doua încercare la jumătatea primei reprize, după o serie de atacuri prelungite, Octavian Scolobiuc culcând balonul în terenul de țintă advers. Sabin Crețu a transformat și scorul a devenit 12-0 pentru suceveni în disputa cu Stejarul Buzău.

Efortul depus în atacurile succesive la faza celui de-al doilea eseu i-a marcat pe suceveni care au greșit la două atacuri consecutive ale oaspeților care au reușit să egaleze la 12. CSM Suceava ar fi putut trece în avantaj, dar Sabin Crețu a ratat de puțin o lovitură de pedeapsă.

În repriza secundă cum balonul ud a devenit extrem de greu de controlat, era clar că prima echipă care va greși va pierde. Din fericire, buzoienii au comis o primă eroare și un jucător al lor din ”grămadă” a fost eliminat temporar. Profitând de surplusul lor de greutate și forță din ”grămadă”, sucevenii au reușit un ”mol rulant” și la capătul unor pătrunderi succesive, Dragoș Manole a inscris eseu. Sabin Crețu a transformat eseul și CSM Suceava a preluat conducerea pe tabela de marcaj cu 19-12. Stejarul Buzău, formație valoroasă, a presat până la final, dar sucevenii s-au apărat eroic și au reușit să câștige cu 19-12. Cel mai dramatic moment al partidei s-a petrecut cu 10 minute înainte de final când tunisianul Lahyani Mohamed Amine, primul străin care a evoluat vreodată la CSM Suceava, a fost făct groggy de un atac al extremei buzoiene. Din fericire, tânărul rugbist a fost readus în simțiri de doctorul prezent imediat la fața locului. Lahyani Mohamed Amine și-a revenit cu greu, dar sacrificial lui a meritat pentru că CSM Suceava a câștigat un meci greu, cel cu Stejarul Buzău.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava