Concert pascal
MOPAN Suceava

Anul 2016 a fost unul în care echipa de volei masculin CSM Suceava şi-a reafirmat forţa în eşalonul secund. Susţinută constant de Primăria şi Consiliul Local Suceava, Clubul Sportiv Municipal, Consiliul Judeţean, la care s-au adăugat prietenii jocului de la fileu, Eugen Girigan şi Dumitru Popescu de la SUCT, gruparea suceveană şi-a atins de fiecare dată obiectivele propuse, clasarea pe un loc de play-off şi promovarea tinerelor talente.
Dacă în sezonul precedent, 2015-2016, CSM Suceava s-a întâlnit cu una din marile forţe ale voleiului românesc, Steaua Bucureşti, în campionatul Diviziei A2, seria est, în ediţia 2016-2017, ea a avut parte de un alt adversar de calibru, Dinamo Bucureşti. Iubitorii voleiului sucevean mai „copţi” îşi aduc aminte cu plăcere de vremurile în care sala „Unirea” era absolut neîncăpătoare la partidele din primul eşalon valoric în care CSM Suceava ţinea piept legendelor Oros, Dumănoiu, Tutovan, Păuşescu, Gunther Enescu, Nicu Pop şi toţi ceilalţi din perioada de aur.
Cu un lot echilibrat format din „veterani”, ca Andrei Sasu, Lucian Huţuleac, Robert Pietraru, Tudor Orăşanu, la care s-au adăugat confirmările venite pe parcurs, Gontariu, Mihuţ şi Lupuleasa, cu Amariei şi Tanasă „bonusurile” de la Fălticeni, CSM Suceava a acces în prima fază a play-off-ului seriei est a Diviziei A2 de pe locul III. Această fază a competiţiei nu a reprezentat nicio problemă pentru elevii antrenorului Victor Pancu, care a acces în faza secundă la pas. În faza decisivă care a desemnat echipele care au participat la barajul de promovare în Divizia A1, CSM Suceava a fost o prezenţă „discretă”. Nu a pus bază pe turneu pentru că nu avea perspective şi a încercat, ca de fiecare dată în ultimii ani, să ofere şansa celor mai tineri să joace meciuri de calibru.
Oricum, la finele sezonului competiţional precedent, CSM Suceava a ajuns acolo unde şi-a propus şi şi-a reafirmat ideea de a merge pe acelaşi trend, acela de a da o şansă tinerilor suceveni şi nu numai lor.
Sub aceleaşi auspicii a început şi ediţia 2016-2017 de campionat în aceeaşi serie est a Diviziei A2, campionat în care CSM Suceava a lăsat-o pe Steaua şi a dat de Dinamo Bucureşti. Cu acelaşi suport temeinic din partea Primăriei şi Consiliului Local, al CSM Suceava şi al prietenilor constanţi ai voleiului din acest oraş, care nu s-au schimbat, gruparea pregătită de profesorul Victor Pancu s-a pornit la un nou drum. De această dată, echipa suceveană a avut ocazia să-i aducă în atenţie pe sportivii de la LPS Suceava, Alexandru Raţă şi Vlad Buhu, jucători care au perpetuat tradiţia unei formaţii care se bazează, la fel ca întregul sport din municipiu, pe tinerii din pepiniera proprie.
În prima parte a campionatului CSM Suceava s-a descurcat mai mult decât onorabil pierzând disputele cu Dinamo, o echipă de jucători cu mare experienţă competiţională şi partida de la Ştiinţa Bucureşti.
Din nou, CSM Suceava a oferit o combinaţie reuşită de experienţă şi prospeţime. „Veteranii” Sasu, Huţuleac, Orăţanu şi Pietraru care de mai mult de 15 ani reprezintă Suceava, au fost din nou la înălţime, şi nu doar la cea a fileului. Alături de ei s-au integrat perfect Gontariu, Mihuţ şi Lupuleasa, ultimul un jucător cu detentă splendidă, la care s-au adăugat tinerii Raţă, Buhu şi Butnaru, sportivi de mare perspectivă.
„Am avut un an bun în care am reuşit să ne descurcăm datorită sprijinului oferit de Primăria şi Consiliul Local Suceava, Clubul Sportiv Municipal, Consiliul Judeţean. Am fost susţinuţi şi de prietenii noştri constanţi, Eugen Girigan şi Dumitru Popescu de la SUCT.
Avem la dispoziţie o echipă destul de omogenă în care tinerii jucători au ce învăţa de la „veterani”. Le mulţumesc celor din urmă pentru profesionalismul de care au dat dovadă timp ce 15 ani de când evoluează la Suceava.
Sper ca tinerii care joacă acum la noi să progreseze şi să ajungă în voleiul mare. Nu se poate realiza acest lucru decât cu multă muncă şi seriozitate.
Le mulţumim tuturor celor care au fost alături de voleiul sucevean şi le urăm tuturor Sărbători Fericite şi Noroc în noul an” a declarat antrenorul echipei de volei masculin CSM Suceava, Victor Pancu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava