MOPAN Suceava

Echipa de rugby seniori a Clubului Sportiv Municipal Suceava reintră în “focul” competițiilor oficiale la finele acestei săptămâni. Duminică, de la ora 10.00, jucătorii pregătiți de antrenorul Constantin Vlad vor debuta în noul sezon al Cupei României, urmând să evolueze pe terenul echipei CS Năvodari. În acest an, FRR a schimbat sistemul de desfășurare a Cupei României și asta pentru a umple golul lăsat de începerea campionatului, ce din acest an se va desfășura din nou în sistem toamna-primăvara.
Au fost formate două grupe valorice, în lupta pentru marele trofeu fiind angrenate 15 echipe, din SuperLigă și Divizia Națională. Sucevenii fac parte din a doua grupă valorică, unde cele opt formații au fost împărțite în două serii, CSM-ul fiind în cea albastră alături de CS Năvodari, RC Bârlad și RCM Galați. În seria roșie sunt alte patru echipe din Divizia Națională, Stejarul Buzău, CSUAV Arad, Știința Petroșani și CS Mănăștur Cluj. După meciurile din tur și retur, echipele de pe locul I din ambele grupe vor da un baraj, câștigătoarea urmând să joace în sferturile de finală alături de celelalte șapte echipe din prima ligă.
În perioada de pauză, echipa suceveană s-a pregătit doar la Suceava, fără cantonament din cauza lipsei finanțelor, dar și a faptului că e foarte greu să se reunească toți, deoarece sunt studenți, elevi și mai mult o mare parte lucrează și-și asigură existența din altă parte, nu din rugby. Deoarece nu are posibilitatea să transfere jucători consacrați, echipa suceveană are doar varianta promovării de juniori sau jucători ce au terminat junioratul la cele trei centre, LPS Suceava, CSȘ Gura Humorului și de la secția proprie. Au fost promovaţi de la Gura Humorului, Manole și Lupancu, iar de la LPS Suceava, Timoficiuc, Custrin, Portariu și David Laurențiu, ultimii doi fiind din păcate accidentați. Mai mult, la echipă s-a reîntors suceveanul Sabin Crețu, care a evoluat ultima dată pentru CSM București.
„Nu suntem la nivelul de pregătire pe care mi l-aș fi dorit, dar e greu să fim toți la antrenament în același timp, dar astea sunt condițiile. Am reușit să facem un meci de pregătire cu Politehnica Iași și trei partide școală cu juniorii de la LPS, deși mi-aș fi dorit mai multe meciuri. Am văzut că-n pauză, CS Năvodari s-a întărit cu jucători consacrați de la fosta echipă a Farului Constanța și de la Steaua București, dar noi nu ne putem permite acest lucru și avem doar o singură variantă, să promovăm și să creștem juniorii de la cele trei cluburi din județ, așa cum am făcut și acum, unii dintre ei fiind ai secției noastre, ce au fost împrumutați. În Cupa României îmi doresc să folosesc cât mai mult jucătorii tineri, pentru a căpăta cât mai multă experiență și, de ce nu, să devină titulari pe posturile pe care joacă”, a explicat antrenorul Constantin Vlad.
Pentru acest meci, sucevenii nu vor putea conta pe mai mulți jucători, Buiciuc, Andrei Varvaroi, Alexandru Varvaroi, plus cei doi juniori, Portariu și David Laurențiu, dar antrenorul Constantin Vlad nu-și face prea mari probleme, mai ales că are la dispoziție un lot de 30 de sportivi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava