Concert pascal
MOPAN Suceava

Nimeni dintre suporterii suceveni iubitori de handbal nu și-ar fi închipuit că CSU va putea ține piept campioanei României și liderul la zi al Ligii Naționale, Dinamo București, dar acest lucru s-a întâmplat, cel puțin o repriză. De fiecare dată când se luptă ceva de genul David cu Goliat, admirația se duce necondiționat către cel mai mic care a și câștigat în mitologie. Din păcate atunci nu existau arbitri care să influențeze rezultatul. Sinceri să fim, probabil că bucureștenii ar fi câștigat oricum meciul cu CSU Suceava, și nu aveau nevoie de sprijinul ”fluierașilor”.
Meciul dintre CSU Suceava și Dinamo a început așa cum era de așteptat cu oaspeții la timonă, dar cu o echipă gazdă ambișioasă care nu s-a lăsat deloc. Deși portarul sucevenilor, Drăghici, titularul Cristi Tcaciuc fiind suspendat, a părut prea mic pentru Șania, totuși sucevenii s-au bătut de la egal la egal cu adversarii lor. De la 9-4 în favoarea lor, dinamoviștilor li s-a părut că totul merge ca pe roate și sucevenii sunt o ”pâine de păpat”. Cu o apărare agresivă și cu Drăghici care a mai prins culoare în obraji, gazdele au revenit senzațional și au egalat la 11, pentru ca la pauză să conducă liderul Ligii Naționale, participantă în Liga Campionilor, Dinamo, cu 16-15.


Tot sucevenii au marcat primii în repriza secundă și au dus scorul la 17-15. Din acest moment, arbitrilor li s-a părut că ”buba s-a umflat și dă să crape” și au schimbat ”macazul”. În doar trei minute au luat patru decizii împotriva gazdelor, judecând diferit aceleași situații de joc în favoarea dinamoviștilor. ”Paleativele” din final nu au mai putut schimba impresia defavorabilă lăsată cuplu de arbitri Băban – Marta.
Dinamoviștii nu au așteptat prea mult și au profitat de enervarea justificată a sucevenilor. Cu Sajad Esteki în mare formă, oaspeții au forțat nota și au preluat definitiv conducerea pe tabela de marcaj. La final CSU Suceava – Dinamo București s-a încheiat 29-34, dar gruparea suceveană a arătat o formă foarte bună și dătătoare de speranțe în perspectiva jocului de joi, 2 martie, când elevii lui Adrian Chiruț vor evolua într-un meci televizat pe TVR, de la ora 17.00, la CSM Focșani. Dacă sucevenii vor juca la fel ca în prima repriză cu Dinamo, vor elimina ratările incredibile de pe contraatac și își vor păstra calmul în situațiile ”cheie”, atunci există șansa victoriei.

CSU Suceava: Drăghici, Duman (a apărat o lovitură de la 7 metri) – Șoldănescu, I.Tcaciuc (2), Petrea (2), Polocoșer (2), Preda, Olariu (5), Costea (4), Burlacu (2), Mitrea, Puljzovic (3), Sipka (1), Cr.Bursuc, Baican (4), Târzioru (4).
Dinamo: Grigoraș, Pop, Irimuș – Vrankovic (6), Bera (2), Mousavi (1), Mironescu (2), Șania (3), Sajad Esteki (9), Alakharam Esteki (2), Mocanu (3), Șandru, Ragot (5), Câmpan (1).

Rezultate înregistrate în etapa a XX-a a Ligii Naționale:
CSM Bucureşti – Potaissa Turda 30-24
Poli Timişoara – CSM Satu Mare 31-23
HC Odorhei – Dunărea Călăraşi 32-32
CSU Suceava – Dinamo 29-34
CSM Făgăraş – Steaua 24-24
HC Dobrogea Sud – HC Vaslui s-a disputat după încheierea ediției.
CSM Focşani a stat în această rundă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava