Concert pascal
MOPAN Suceava

CSU Suceava a pierdut în fața Stelei București, printr-un gol primit în ultima secundă de joc și a ajuns pe ultimul loc în clasamentul play-out, singurul retrogradabil direct din Liga Națională de handbal masculin. Sucevenii au avut mingea şi implicit atacul cu 30 de secunde înainte de fluierul final, dar Târzioru s-a pripit şi a aruncat nepregătit la poartă, pentru ca apoi apărarea suceveană şi portarul Marocico să nu reuşească să oprească un şut de la nouă metri în ultima secundă de joc. Înfrângerea din cauza unui moment de neinspiraţie, urmată de o clipă de neatenţie “dărâmă” munca de un an de zile a handbaliştilor suceveni.
Presate de rezultat, cele două formații au mers cap la cap în debutul întâlnirii, echilibrul de pe tabelă rupându-se spre jumătatea primei reprize, când Steaua s-a desprins la patru goluri după ce Corzo puncta pentru scorul 8-4. Mai mult, pe fondul a două aruncări de la 7 metri ratate de suceveni și a unei perioade de timp în care au evoluat și cu doi jucători în plus pe teren, oaspeții s-au distanțat până în minutul 23 la șase goluri, scor 14-8. Cu un plus la capitolul pregătire fizică, universitarii au revenit pe finalul reprizei întâi, reușind să reducă handicapul la două goluri, 16-14, scor al pauzei stabilit de I. Tcaciuc.
Gazdele au început tare repriza secundă, reușind să se apropie în trei rânduri la un singur gol Sandu, Davidovic și I.Tcaciuc având aruncări deosebit de inspirate. Steaua nu s-a lăsat însă egalată, ba chiar s-a desprins din nou la patru lungimi in minutul 41, la scorul de 23-19. Universitarii suceveni nu au renunțat însă la luptă și Târzioru a dat semnalul revenirii în minutul 50, când a redus handicapul la două goluri cu o aruncare de la 7 metri. Peste cinci minute, Costea a scăpat singur pe contraatac și a aruncat publicul sucevean în aer odată cu golul de 27-27. În următoarele trei minute și jumătate, Steaua a mai condus de două ori, dar gazdele au egalat de fiecare dată, paradele portarului Marocico păstrând tabela la 29-29.
Cu 90 de secunde rămase din joc, CSU Suceava a avut atacul, întrerupt bine de banca tehnică printr-un time-out. Deşi au încercat să-i calmeze pe jucători, antrenorii suceveni Petru Ghervan şi Răzvan Bernicu nu au reuşit. Sfatul tehnicienilor suceveni a fost unul simplu, „păstraţi mingea până cu câteva secunde înainte de final, forţaţi atacul pentru ca măcar egal să facem, dacă nu reuşim un gol la ultima aruncare”. Din păcate, cel mai bun marcator al sucevenilor, Târzioru a avut un moment de neinspiraţie maximă aruncând la poartă nepregătit şi cu multe secunde înainte de fluierul final. Mingea s-a dus pe lângă poartă şi steliştii au avut posibilitatea unui ultim atac. Universitarii au încercat să țină cu „dinții” de egal, dar, cu patru secunde până la final, Steaua a primit o aruncare de la 9 metri. Apărarea suceveană, în frunte cu portarul Marocico nu s-a aşezat bine la această ultimă aruncare şi Salinas a înscris golul victoriei. CSU – Steaua s-a terminat 29-30, iar de acum înainte echipa suceveană este la mâna rezultatelor în speranță de a mai prinde un loc la barajul de menținere în Liga Națională de handbal masculin.
Din nou lipsa de experienţă a jucătorilor suceveni şi-a spus cuvântul, ei neştiind, pentru a câta oară, să gestioneze un final pe muchie de cuţit. Păcat pentru efortul depus timp de un sezon întreg, de sacrificiile făcute risipite, aşa cum spuneam, după un moment de neinspiraţie şi o clipă de neatenţie. Nu trebuie omis totuşi nici faptul că tinerii jucători suceveni au avut ca adversari trei handbalişti cu trecut masiv la lotul naţional al României, Laufceac, Pârâianu şi Georgescu.
Aşadar, istoria unui sezon complicat şi obositor, s-a scris în ultimele 30 de secunde de jos ale partidei CSU Suceava – Steaua.

În etapa următoare, CSU Suceava va juca, sâmbătă 23 mai de la ora 18.00, pe terenul celor de la HC Vaslui, în timp ce Steaua va primi vizita celor de la Pandurii Tg.Jiu.

CSU Suceava: Spiridon, Marocico – Târzioru (9 goluri), Davidovic (7), Olariu (5), Tcaciuc (3), Sandu (2), Petrea (1), Aldica (1), Costea (1).
Steaua: Țenghea, Laufceac – Salinas (9 goluri), Georgescu (8), Juverdianu (3), Szoke (3), Rudovic (3), Vancea (2), Corzo (1), Pârâianu (1).

Clasament play-out
1. Poli Timişoara                 14 9 1 4 403-365 28
2. HC Vaslui                          13 8 1 4 354-343 25
3. Pandurii Tg. Jiu               13 5 1 7 320-327 16
4. Steaua*                                14 5 1 8 353-372 15
5. CSU Suceava                     14 4 2 8 367-390 14
*echipă penalizată cu un punct

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava