MOPAN Suceava

CSU Suceava a stat în prima etapă a turneului play-out al Ligii Naţionale de handbal masculin. În această primă rundă aşa cum era de aşteptat, favoritele, Steaua şi CSM Focşani s-au impus în duelurile cu CSM Făgăraş şi CSM Satu Mare. Cum fiecare echipă va sta o dată în acest turneu, clasamentul pe moment nu are mare relevanţă.

Pentru a scăpa de emoţiile unui baraj pentru menţinere sau promovare cu formaţiile din Divizia A, CSU Suceava trebuie să se claseze la finele play-out-ului pe unul din primele două locuri în acest clasament. Pentru acest lucru, are nevoie de câte un succes în derbiurile cu Steaua şi CSM Focşani şi victorii cu grupările din Făgăraş şi Satu Mare. Aşa cum s-a putut observa în timpul sezonului regulat, CSU Suceava joacă bine pe teren propriu, acolo unde are sprijinul inimosului public bucovinean şi unde a şi câştigat jocurile cu Steaua şi CSM Focşani. În aceste condiţii, partidele de acasă, din sala LPS, cu cele două contracandidate la primele două locuri în clasamentul play-out sunt esenţiale. Partida CSU Suceava – CSM Focşani va avea loc mâine de la ora 18.00 în sala LPS.

„Ne aşteaptă un meci dificil în compania unei echipe imprevizibile. Trebuie să eliminăm ratările, care ne-au privat de multe puncte în campionat, şi să câştigăm. Au o linie bună de nouă metri şi portar bun, dar trebuie să ne concentrăm şi să băgăm mingea în poartă.

Dacă ne facem jocul nostru putem depăşi echipa focşăneană şi jucătorii noştri ştiu acest lucru. Nu avem decât trei puncte pe ordinea de zi” a declarat antrenorul echipei CSU Suceava, Adrian Chiruţ.

Unul dintre cei mai buni handbalişti de la CSU Suceava, portarul Cristi Tcaciuc a fost şi el de părere că meciul cu CSM Focşani este unul greu, dar nu de speriat.

„Cunoaştem foarte bine echipa din Focşani cu care am disputat o grămadă de meciuri oficiale şi amicale. Nu sunt cu nimic mai buni ca noi şi dacă ne concentrăm, îi batem. Avem nevoie de victorie în acest meci pentru moral” a menţionat Cristi Tcaciuc.

Handbaliştilor suceveni le-a mai revenit zâmbetul pe buze odată cu alocarea a 200.000 de lei, o primă tranşă de la Primărie şi Consiliul Local, lucru pentru care au mulţumit oficialităţilor locale. Pentru a ajunge cu restanţele salariale la zi mai este şi sportivii suceveni speră ca acest lucru să se rezolve cât mai curând.

Etapa a II-a din play-out programează meciurile:

CSU Suceava – CSM Focşani

CSM Satu Mare – Steaua.

CSM Făgăraş stă în această etapă.

Clasament play-out

1. CSM Focşani   9             6             1             2             235-216                19

2. Steaua              9             5             3             1             244-214                18

3. CSU Suceava  8             6             0             2             212-187                18

4. CSM Făgăraş  9             2             1             6             207-235                7

5. CSM Satu Mare             9             0             1             8             209-255                1

În acest clasament, conform regulamentului, s-au luat în considerare punctele obţinute de cele cinci echipe în meciurile directe din sezonul regulat. În turneul play-out, departajarea finală a două sau mai multe echipe aflate la egalitate de puncte se face luând în calcul toate rezultatele (cele două jocuri din sezonul regulat şi cele două jocuri din play-out).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava