MOPAN Suceava

În cadrul etapei a XXIV-a a Ligii Naționale de handbal masculin, CSU Suceava a primit în sala LPS Vizita echipei Steaua București. Disputa reprezenta una din ultimele încercări ale sucevenilor de victorie în acest an și de păstrare a șanselor pentru menținerea în primul eșalon valoric al.
Puținii, dar adevărații suporteri ai handbalului sucevean, nu au avut ce regreta pentru că au avut șansa de a urmări pe viu una din cele mai frumoase victorii realizate de echipa favorită.
Încă din start s-a putut remarca dorința de victorie a sucevenilor, după doar câteva minute ei conducând cu 3-0 prin goluri de excepție marcate de Burlacu și Preda. Cu ”veteranii” Pîrîianu și Georgescu la timonă, ajutați de cubanezul Corzo Gomez și spaniolul Salinas, steliștii au replicat imediat și au egalat situația pe tabela de marcaj. Pe tot parcursul primei reprize avantajul a alternat de o parte și de alta, gazdele a vând noroc în două rânduri cu poartarul Spiridon care a parat două aruncări de la 7 metri. De remarcat totuși faptul că elevii antrenorilor Petru Ghervan și Răzvan Bernicu au înscris goluri de senzație acolo unde paianjenii își fac cuib, în schimb au primit câteva ”urechi” neverosimile din partea bucureștenilor. La capătul primelor 30 de minute de joc, CSU Suceava – Steaua București a fost 16-15 în urma unei dispute tensionate, dar deosebit de spectaculoase.


La reluare, ”vioara” întâi a fost tot gruparea gazdă care a fost constant la conducerea ostilităților până în minutul 42. Sucevenii au beneficiat și de eliminarea definitivă din joc a spaniolului Salinas care a comentat într-o limbă asemănătoare cu a noastră arbitrajul. Postul lui Salinas în angrenajul Stelei a fost preluat de vechiul ”amic” al sucevenilor, Ionuț Georgescu. Jucător de clasă, fost component al lotului național al României și care a evoluat în prima ligă spaniolă, Georgescu ne-a cam pus ”părul pe bigudiuri”, el nefiind marcat om la om, spre mirarea noastră.
Steaua a condus o singură dată în repriza a doua cu 24-23, dar handbaliștii suceveni au revenit grație unei apărări excelente și a câtorva reflexe de excepție a portarului Marocico.
Cu Burlacu într-o zi ”luminoasă” și cu Olariu și Sandu Mihai deosebit de inspirați la vreo două faze, CSU Suceava a preluat conducerea pe tabela de marcaj și în minutul 55 conducea cu 29-26. La acest scor mulți dintre cunoscătorii handbalului sucevean se întrebau dacă lipsa de experiență a jucătorilor formației gazdă va ieși din nou la iveală.

”Ceasul” le-a stat puțin acestora pentru că ”micuțul” Laufceac a apărat două atacuri și de la 29-26 și 30-27, s-a ajuns ca în minutul 60, ultimul, scorul să fie 30-29. Atacul sucevean a fost condus de tânărul Sandu Mihai, care a forțat pătrunderea pentru a prelungi ofensiva. După un schimb de locuri în avanposturi cu Burlacu, Sandu Mihai a izbutit o aruncare norocoasă care în sfârșit a trecut pe sub picioarele gigantice ale lui Laufceac. Nu s-a mai putut face nimic în cele câteva secunde rămase și CSU Suceava a obținut o victorie foarte importantă în fața Stelei cu 31-29.
De remarcat evoluția de senzație a lui Gabi Burlacu, internaționalul nostru de tineret marcând nu mai puțin de 11 goluri, cu unul mai mult decât Ionuț Georgescu.

CSU Suceava: Spiridon, Marocico – Burlacu (11), Tîrzioru (3), Preda (3), Olariu (2), Bursuc (1), I.Tcaciuc, Popovici, Costea, Petrea (3), Trifkovic (2), Davidovic (3), Sandu Mihai (3).
Steaua București: Laufceac, Tenghea – Georgescu (10), Juverdianu (5), Corzo (6), Salinas (2), Rudovic (2), Nistor (3), Vancea, Szoke, Pîrîianu (1).

Rezultate înregistrate în etapa a XXIV-a a Ligii Naționale de handbal masculin:
CSU Suceava – Steaua    31-29
Știința Bacău – Poli Timișoara    25-21
CSM București – HCM Constanța    21-25
Dunărea Călărași – HC Odorhei    29-25
Minaur Baia Mare – HC Vaslui    34-25
Partida Dinamo – Pandurii Tg.Jiu s-a disputat după încheierea ediției. Potaissa Turda a stat în această etapă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava