MOPAN Suceava

În condițiile în care meteorologii au anunțat că vin zile geroase peste România, este bine de știut că în perioadele cu temperaturi extrem de reduse, trebuie să luăm în considerare cîteva recomandări. Printre altele, să nu stăm mult afară fără o îmbrăcăminte adecvată, iar cei cu suferințe cardiace și respiratorii să evite deplasările și să respecte cu strictețe indicațiile medicilor, transmite Direcția de Sănătate Publică Suceava.

Potrivit directorului adjunct al DSP Suceava, dr. Cătălina Zorescu, se impune consumul de alimente bogate în proteine și grăsimi nesaturate, fructe, legume şi evitarea consumului băuturilor alcoolice; persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, trebuie să evite deplasările și frecventarea locurilor care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute. Este necesară acordarea unei atenții speciale copiilor și evitarea situațiilor în care aceștia sunt lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate, părinții fiind rugați să evite călătoriile pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător. Mai sunt recomandate: evitarea unei expuneri prelungite a mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături (în acest caz trebuie evitată automedicația și se recomandă consultarea unui medic); încălzirea corespunzătoare a locuințelor și a spațiilor închise de locuit și evitarea utilizării instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon, asigurarea unei bune aerisiri a locuințelor, cel puțin o dată pe zi, și atenție la supraîncălzirea atmosferei din locuință pentru că șocul termic este mai mare atunci când ieșim afară. Cătălina Zorescu mai spune că trebuie să evităm, pe cît posibil, deplasarea pe porțiunile acoperite cu gheață.

O atenție specială trebuie acordată și persoanelor vârstnice, în special celor cu afecțiuni cardiace și respiratorii. Cei care au în vecinătate persoane singure, sunt rugați să le facă cel puțin o vizită pe zi în zilele geroase. Persoanele fără adăpost sunt rugate să meargă la Centrul de Noapte ”Lumină Lină”, al Asociației cu același nume, de la Biserica „Sfânta Vineri”, din municipiul Suceava. Acolo li se oferă, pe lângă adăpost, hrană şi îmbrăcăminte. Centrul are o capacitate de 50 de locuri, în prezent fiind ocupate 19. Hrana şi îmbrăcămintea provin din donaţii, iar utilităţile, salariile şi alte cheltuieli sunt plătite de către Primăria Suceava. Din păcate, acesta este singurul adăpost de noapte pentru oamenii străzii din județul Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava