MOPAN Suceava

La Universitatea “Ştefan Cel Mare” din Suceava vor fi organizate cursuri de reconversie profesională pentru cadrele didactice interesate să obțină o nouă specializare şi, apoi, să predea la clasă încă o disiplină. Taxă anuală va fi de 2.500 lei, programele se vor desfăşura pe o durată de 2 ani, iar la final se va susţine examen de absolvire.
Programul de conversie profesională „Pedagogia învățământului primar și preșcolar” va funcţiona în cadrul Facultății de Științe ale Educației, programul „Tehnologia informației și comunicării” la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, cele două fiind deja aprobate de Senatul instituției şi urmează al treilea. Cursurile de conversie profesională vor fi organizate, din toamnă, la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava. Pentru aceste cursuri postuniversitare, pe lîngă taxa anuală se mai plătesc taxa de înscriere şi cea de înmatriculare, în cuantum de 100 de lei fiecare.

De precizat că programele de conversie de la USV se vor activa doar în cazul în care vor exista minim 20 candidaţi admişi. Singura cerință pe care cadrele didactice trebuie să o îndeplinească pentru a se înscrie este aceea de a fi profesat în sistemul de învățământ preuniversitar. Programele sunt la învăţământ cu frecvență, vor funcționa doar în regim cu taxă, iar la final, cadrele didactice vor trebui să susțină un examen de absolvire. La sfârşitul studiilor de conversie profesională, profesorii vor putea preda în şcoli şi licee noua disciplină studiată.

Potrivit prof. univ. dr. Mircea Diaconu, prorector responsabil de activitatea didactică şi asigurarea calităţii, un astfel de program va funcționa și în cadrul Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, pentru acesta urmând a se depune dosarul, în vederea aprobării, în Senatul USV. În urma obţinerii unei astfel de diplome, cadrele didactice, în special cele din mediul rural, nu vor mai fi nevoite să facă naveta zeci de kilometri pentru a-şi acoperi norma de ore, ci vor putea preda în cadrul aceleiaşi instituţii şcolare mai multe discipline. Astfel de programe funcționează deja la universităţile din Iași, Bucureşti, Craiova şi Cluj.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava