Concert pascal
MOPAN Suceava

Cu ocazia Zilei Mondiale de luptă împotriva HIV/SIDA, UNOPA a lansat concursul național de postere „Fii inspirat!” adresat tuturor elevilor de gimnaziu şi liceu, derulat cu acordul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice. Prin această acţiune, UNOPA invită elevii de gimnaziu şi liceu să exprime prin artă, prin realizarea unui poster, o experienţă sau înţelegere proprie legată de problematica HIV/SIDA şi persoanele seropozitive. Tematica generală a concursului corespunde conceptului de nondiscriminare, acceptare și deschidere față de persoanele care trăiesc cu HIV/SIDA. Concursul este structurat în 2 categorii de vârstă: Ciclul gimnazial (elevi din clasele V-VIII) şi învățământ liceal, profesional. Posterele câştigătoare vor fi alese în urma unui proces de jurizare în care se va ţine cont de criterii precum: originalitate, valoare artistică, consistența mesajului transmis, etc. Juriul va fi compus din persoane cu experiență în domeniul HIV/SIDA, experiență în comunicare și mass media, experiență în domeniul artistic. Câștigătorii concursului (locurile I, ÎI, III, menţiuni la fiecare secţiune) vor fi premiați în cadrul unei ceremonii de premiere care va avea loc în București. Posterele câştigătoare dar şi alte postere selectate de juriu şi echipa UNOPA vor fi promovate pe pagina de site, facebook şi folosite în realizarea de materiale informative şi în campanii de sensibilizare.

Contextul concursului este generat de faptul că stigmatul HIV/SIDA perpetuează încă o teamă nejustificată faţă de acest subiect, faţă de informare sau faţă de testare. Discriminarea  persoanelor infectate cu HIV se dovedeşte a fi poate cel mai dificil obstacol întâmpinat de programele de prevenire a infecţiei cu HIV.  Prin acestă campanie UNOPA îşi propune să cultive, să extindă aria de sensibilitate a fiecărui om, încurajând la deschidere față de persoanele ce trăiesc cu HIV/SIDA atunci când au ocazia să le întâlnească ori să vorbească despre ele. Copiii şi tinerii aparţinând populaţiei generale sunt pe de o parte un grup vulnerabil, (fiind expuşi situaţiilor de risc în trecerea de la copilărie la viaţa adultă), dar în acelaşi timp, grup cu mare potenţial de dezvoltare a comportamentelor responsabile şi nediscriminatorii pe termen lung, contribuind astfel la dezvoltarea unei societăţi bazate pe toleranţă şi nu pe stigmatizare. „Credem că o persoană deschisă este o persoană care se informează despre ce înseamnă HIV/SIDA, care înțelege că orice context social comun cu o persoană seropozitivă nu reprezintă niciun pericol pentru sănătatea personală, care își crează propriile păreri bazate pe informații verificate, nu pe prejudecăți, o persoană conștientă că fiecare om are propria poveste de viață căreia îi putem aprecia unicitatea, cineva care apreciază valoarea umană dincolo de orice afecțiune/boală” a declarat Iulian Petre, Director Executiv UNOPA

Elevii care doresc să participe la concurs pot depune un poster până la data de 5 decembrie 2016. Detalii despre înscriere şi concurs pe  www.unopa.ro..

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava