MOPAN Suceava

Şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a declarat joi că o delegaţie oficială din Qatar va fi prezentă la mijlocul săptămânii viitoare în judeţ pentru un prim rând de discuţii pentru a importa carne de oaie şi alte produse de la producătorii locali. Gheorghe Flutur a precizat că delegaţia din Qatar, din care va face parte şi ambasadorul României în acest stat, va fi prezentă în judeţul Suceava în data de 25 august 2016. Preşedintele CJ Suceava a afirmat că primele intenţii ale delegaţiei din Qatar sunt de a importa circa 100 – 200 de tone de carne de oaie congelată, refrigerat sau în viu într-o singură lună, dar şi brânză, legume, fructe, carne de pui şi ouă.

„Am pregătit cu o parte din asociaţiile de crescători de animale şi de procesatori o întâlnire de primire la Palatul Administrativ, în dimineaţa zilei de 25 august, unde vom face o prezentare a potenţialului din Nordul Moldovei, respectiv din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi şi Neamţ”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava. El a adăugat că dintr-o primă analiză, în aceste judeţe există un efectiv de ovine de circa 1,5 milioane de capete. Gheorghe Flutur a subliniat că în mod surprinzător şi trist, Suceava nu stă foarte bine din acest punct de vedere, având în vedere că în judeţ nu sunt nici măcar 400.000 de capete de ovine. „Sperăm printr-o organizare mai bună să încurajăm crescătorii de oi de carne în perioada care urmează”, a încheiat Flutur.

Flutur a arătat că înainte de această vizită a avut mai multe întâlniri care au avut ca scop înfiinţarea unui lanţ integrat de industrie alimentară, primele discuţii avându-se cu reprezentanţii crescătorilor de ovine din judeţele Suceava şi Botoşani, precum şi cu procesatorii de carne de oaie. Şeful administraţiei judeţene a spus că delegaţia din Qatar vine în judeţul Suceava prin intermediul Ministerului Agriculturii. „Delegaţia din Qatar vine la Suceava pentru a discuta posibile contracte de export din judeţ de produse din carne de oaie spre zona Golfului, şi în special în Qatar”, a explicat Gheorghe Flutur. El a adăugat că în cadrul vizitei, membrii delegaţiei străine vor vizita două abatoare, unul din judeţul Botoşani, şi unul din judeţul Suceava, din comuna Dumbrăveni. De asemenea vor fi vizitate mai multe ferme de creştere a oilor, atât din Suceava, cât şi din Botoşani. Gheorghe Flutur a afirmat că delegaţia din Qatar va vizita fermele din Gura Humorului şi Horodniceni în care se cresc oi din rasa ţurcană, o fermă din Drăgoieşti, unde se cresc oi din rasa de carne Dorper, precum şi o fabrică de brânzeturi din Gura Humorului. „În acelaşi timp vom merge şi la Aeroportul Internaţional Ştefan cel Mare, acolo unde vrem să le arătăm oficialilor din Qatar că avem posibilitatea să deschidem linii de transşort cargo pentru mărfuri”, a încheiat Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava