MOPAN Suceava

PDL Suceava a organizat joi o acțiune de protest în fața Palatului Administrativ față de decizia majorității USL din Parlament care la votul pentru adoptarea bugetului de stat pe 2014 a respins toate amendamentele depuse de cei trei parlamentari PDL de Suceava, amendamente care au vizat alocarea de fonduri pentru investiții. Cei circa 300 de PDL-iști în frunte cu liderii lor județeni, senatorul Gheorghe Flutur, deputatul Ioan Bălan, Orest Onofrei, Ilie Vasile, Lucian Harșovschi, Niculai Barbă, Aurel Olărean- primarul municipiului Rădăuți, au protestat zgomotos scandând lozinci antiguvernamentale precum ”Jos Guvernul”, ”Rușine să vă fie” sau ”Jos mafia”. Democrat liberalii au venit dotați cu pancarte pe care erau trecute o parte dintre amendamentele respinse la adoptarea bugetului sau cu mesaje de genul ”Rușine USL! Dați cu o mână și luați cu zece!”, ”USL scumpește/Românul plătește”, ”Ponta taxează/NU guvernează” sau ”USL a închis 111.000 de firme în zece luni”. Pe unele pancarte putea fi văzut premierul Victor Ponta caricaturizat în Pinochio cu mesajul ”Mincinosul”. Nu au lipsit nici pancartele cu mesaje locale. Președintele PDL Suceava Gheorghe Flutur a purtat o pancartă cu mesajul ”Marele proiect USL- Bucovina uitată” iar prim vicepreședintele Orest Onofrei o pancartă pe care scria ”Nechifor, noi ți-am pregătit panglica tu fă centura”, pancartă de care erau atașate o panglică tricoloră și o foarfecă.

Bălan, ironii cu o colivie și doi papagali

Din grupul de protestatari PDL, a ieșit în evidență prim vicepreședintele organizației județene, deputatul Ioan Bălan, care ducea cu el o colivie cu doi papagali, unul roșu mai gras și altul galben mai slab. ” Mie mi-a dat partidul o sarcină grea, să am grijă de doi papagali, de ăsta micu galben și de ăsta mai mare roșu. O să mă întrebați de ce? Păi ăsta mare în fiecare dimineață când le dau mâncare zice că-i va lăsa și lui ăsta micu numai că ăsta se trezește greu și ăsta mare mănâncă totul. Zic, uite ce te-ai umflat băi înroșitule? Și el mi-a zis că da dar eu mai și muncesc mai știu și limbi străine, am învățat și chineza. Iar ăsta micu și el insteț așa cum îl știți mi-a spus că rupe și el puțină italiană. Amândoi așa unul chinezește și latul românește se înțeleg. Păcat că nu vorbesc limba română. Doi papagali, doi mincinoși. Amândoi m-au mințit. De ce îl cheamă pe unul Vio? Pentru că e un nume de aici neaoș de-al nostru. Îl tot aud vorbind de Bucovina bio. Pe celălalt îl cheamă Laur pentru că așa îi plăcea lui ăsta micu. Și uite așa îi avem aici pe ăsta roșu Vio și pe ăsta mic Laur doi mincinoși. Nu agresăm papagalii îi ținem doar aici să-i arătăm lumii și să-i facem de rușine”, i-a ironizat Bălan pe cei de la USL.

Lada de zestre în accepțiune democrat liberală

Gheorghe Flutur a ținut să amintească faptul că parlamentarii suceveni ai PDL au depus 286 de amendamente din care nici unul nu a trecut. Practic, a spus Flutur, USL a zdrobit județul Suceava. ”Domnle Ponta ati venit al Putna la cel mai mare român acasă și ați promis că Bucovina va fi o regiune. Ați uitat în jumătate de oră de noi. De ce ne mințiți, de ce vă bateți joc de noi? Am ieșit în stradă pentru că nu se mai poate. Ne-ați mutat la Iași, ați desființat instituțile deconcentrate din acest județ și treptat județul Suceava dispare. Faceți șoseua de centură a Sucevei, șoseaua Suceava- Botoșani, dați drumul la studiul de fezabilitate pentru autostrada Suceava- București. De ce doar la Dragnea să se deseneze autostrăzi? Suceava nu plătește taxe pe combustibil și din păcate mai mari de la 1 ianuarie? Cred că la astfel de manifestări trebuie să vină mai mulți suceveni pentru că ce am făcut noi la județ nu se mai întâmplă acum nimic. Trăim vremurile USL Bucovina uitată. Să vă fie rușine. Am avut amendamente multe de ce nu le-ati aprobat? Restaurarea Cazinoului din Vatra Dornei, Muzeul Lemnului din Cîmpulung, modernizarea drumurilor de pe Valea Bistriței, bani pentru Colegiul Ștefan cel Mare, pentru Universitate. Majoritatea USL este doar pentru Dragnea și pentru Teleorman? Suceava nu există pe hartă? Treziți-vă suceveni până nu este prea tîrziu”, a spus Flutur. Democrat liberalii suceveni au adus cu ei la protest și o ladă de zestre aluzie la conceptul lansat recent de administrația județeană PSD ladă în care la finalul protestului Flutur a îndesat fășii de hârtie pe care erau trecute proiectele importante pentru județ printre care șoselele de centură ale municipiilor Suceava, Fălticeni și Rădăuți, regiunea Bucovina cu capitala la Suceava, autostrada Suceava- București, pârtia de schi de pe Rarău. PDL-iștii suceveni sunt hotărăți ca anul viitor protestele de stradă să fie mult mai ample.

Democrat liberalii suceveni ies din amorțire, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava