Concert pascal
MOPAN Suceava

Marți, 20 septembrie, de la ora 11.00, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova va avea loc dezbaterea „neȘansa adulților cu autism în România”. Au confirmat prezența la eveniment Luminița Sandu, psiholog, vicepreședinte al Asociației Naționale pentru Copii și Adulți cu Autism din România (ANCAAR), filiala Craiova, Cristina Liberis, manager regional al Campaniei „Oamenii Timpului” pentru București, Iuliana Gheorghe, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dolj, Claudia Măciucă, psiholog, șef serviciu Evaluare Complexă a Copilului, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj, dr. Mihaela Sava, medic primar epidemiolog, Direcția de Sănătate Publică Dolj, Ioana Stoian, director executiv, S.C. Administrație Publică și Asistență Socială Craiova.

Moderatorul dezbaterii organizate în cadrul Colocviilor „Oamenii Timpului” este Simona Mușuroi, jurnalist TVR Craiova, manager regional al Campaniei „Oamenii Timpului”. Se va discuta despre accesul egal la educație, tranziția de la statutul de copil la cel de adult, impunerea drepturilor civile și modalitățile de protecție a persoanelor cu tulburare în spectru autist.

„Într-o lume în care sistemul de valori are valențe de multe ori reprobabile, consider Campania «Oamenii Timpului» o importantă cale de promovare a frumosului din jurul nostru. Suntem de multe ori înconjurați de oameni valoroși, adevărate exemple demne de urmat, pe care însă nu-i vedem, fiind asaltați de non-valori. M-am alăturat Campaniei pentru a ajuta la descoperirea și creșterea vizibilității acestor oameni. Cred cu tărie în puterea exemplului și consider că acesta este cel mai important aspect al proiectului Oamenii Timpului”, a declarat Alina Șerban, manager regional al Campaniei pentru Craiova.

Seara, de la ora 19.00, în sala Filarmonicii Oltenia Craiova, se va desfășura un concert caritabil susținut de pianista Raluca Știrbăț, alături de Orchestra de Cameră a Filarmonicii Oltenia Craiova (dirijor Ivan Iliev). În program vor putea fi ascultate lucrările: Gustav Holst: Suita St. Paul, op. 29, nr. 2; Wolfgang Amadeus Mozart: Simfonia nr. 25 în sol minor, K. 183; Wolfgang Amadeus Mozart: Concertul nr. 20 în re minor pentru pian și orchestră, K. 466.

Concertul este inclus în Turneul Național susținut de pianista Raluca Știrbăț în această toamnă, în nouă orașe ale României. Primul a avut loc pe 15 septembrie, la Constanța, și a fost găzduit de Muzeul de Artă.

Campania „Oamenii Timpului” se desfășoară timp de o lună în nouă orașe ale României prin intermediul unor evenimente speciale dedicate comunităților devenite centre de monitorizare în acest an. Organizate de managerii regionali OT, evenimentele beneficiază de sprijinul unor sponsori locali și al autorităților publice, precum și al unor instituții mass-media locale.

Întâlnirile pianistei Raluca Știrbăț (membră a Juriului Național al Campaniei „Oamenii Timpului”, categoria Societate civilă) cu publicul vor avea loc pe parcursul celei de-a doua părți a lunii septembrie și începutul lunii octombrie și vor avea următorul itinerariu: Cluj-Napoca (22 septembrie), București (4 octombrie), Piatra Neamț (7 octombrie), Iași (8 octombrie) și Suceava (9 octombrie).

Colocviile „Oamenii Timpului”, moderate și gândite special pentru comunitățile în care activează de către managerii regionali, se vor desfășura după următorul calendar: Cluj-Napoca (22 septembrie), Sibiu (24 septembrie), București (4 octombrie), Piatra Neamț (7 octombrie), Iași (8 octombrie), Suceava (9 octombrie) și Timișoara (15 octombrie).

Campania „Oamenii Timpului” este un proiect al Asociației Revistei Timpul și beneficiază în 2016 de o recunoaștere extraordinară din partea unora dintre instituțiile-emblemă ale României. ASR Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei Române, a acordat Înaltul Patronaj Galei „Oamenii Timpului”. De asemenea, Campania „Oamenii Timpului” RO+ beneficiază de patronajul Ministerului Culturii.

Producătorul Campaniei „Oamenii Timpului” este Editura Adenium.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava