MOPAN Suceava

Deputatul liberal de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, a primit astăzi Diploma de merit „Dimitrie Cantemir”, oferită de Ministerului Afacerilor Externe, Alianței Civilizațiilor, Departamentului pentru Relații Etnice a Guvernului României. Sanda-Maria Ardeleanu a primit această distincţie în cadrul unei manifestări dedicate „Zilei mondiale a diversității culturale pentru dialog și dezvoltare” care a avut loc sub egida Alianţei Civilizaţiilor – ONU (ACONU), la Parlamentul României. Deputatul PNL de Suceava a primit Diploma de merit „Dimitrie Cantemir” „în semn de recunoaștere și prețuire a contribuției deosebite la promovarea valorilor și obiectivelor Alianței Civilizațiilor, inițiativă a Organizației Națiunilor Unite”.

„Dedic această importantă recunoaștere tuturor comunităților etnice din Bucovina”, a spus Sanda-Maria Ardeleanu după primirea diplomei.

La evenimentul de la Palatul Parlamentului au participat peste 160 de personalități, ambasadori, demnitari ai statului român, atașați ai misiunilor diplomatice în România, reprezentanți ai minorităților, oameni de cultură recunoscuți la nivel național și internațional, precum și reprezentanți ai celor mai importante organizații culturale.

Programul manifestării a debutat cu alocuțiunile privind semnificația evenimentului susținute de consilierul prezidențial, Sergiu Nistor, președintele Uniunii Elene din România, deputatul Dragoș Gabriel Zisopol, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Externe, Daniela Gîtman, secretarul de stat din Departamentul pentru Relații Interetnice, Aledin Amet. Sanda Maria Ardeleanu a precizat că după discursuri au urmat vernisajul expoziţiei „Arta – spațiu al dialogului intercultural”, prezentată de președintele Fundației Inter – Art Aiud, artistul plastic Ștefan Balog. În continuare a urmat ceremonia de acordare a diplomelor de merit „Dimitrie Cantemir” pentru perioada acoperită de cel de-al treilea Plan naţional pentru „Alianța Civilizațiilor”. Din programul evenimentului de astăzi nu a lipsit și un moment artistic susținut de Ansamblul Ciubcik al Comunității Rușilor Lipoveni din România, soprana Daiana Melek Gavrilescu, din partea Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România şi Ansamblul Kymata al Uniunii Elene din România.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava