Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Asociației de Psihiatrie Socială din România, medicul sucevean Alexandru Paziuc, candidat independent pentru Camera Deputaților, susține că cea mai bună soluție pentru a preveni decesele cauzate de infecțiile intraspitalicești este construirea de spitale din elemente modulare.

”Se vorbește tot mai des de infecțiile intraspitalicești, care, conform unui material  publicat după evenimentul de la Colectiv, ar fi cauza pentru circa 80.000 de decese din ultimii 25 de ani. În lumea medicală se știe de existența acestor germeni rezistenți și toată lumea este părere că cea mai bună metodă de a limita sau eradica acest fenomen este demolarea fizică a spitalului vechi și construirea  unuia nou. Sigur treaba asta înseamnă bani, efort, acte, aprobări etc. Dacă mai spunem că sunt spitale ce funcționează în edificii cu risc seismic ridicat, un exemplu viu fiind spitalul județean Suceava care riscă colapsul la un cutremur mai mare de 6 grade, ideea propusă devine chiar interesantă. Există și se aplică în alte  părți un procedeu simplu. Construirea de spitale din elemente modulare de ultimă generație, cu toate utilitățile incluse, de dimensiuni corelate la aria pe care o poate deservi. După zece ani de funcționare, acesta este scos din uz și  alături se face altul într-un timp la fel de scurt”, a explicat doctorul Paziuc.

El a arătat că această soluție are foarte multe avantaje. În primul rând costuri reduse de construire care ar permite investiții importante în tehnică medicală de top. ”Cu 70 de milioane de euro cât se spune că este necesar pentru un spital de urgență de talie regională se pot face zece astfelde spitale mai mici și mai funcționale”, a subliniat Paziuc. Apoi timpul de construcție este mult diminuat iar riscul seismic zero. ”Se folosesc materiale și suprafețe care pot fi ușor dezinfectate și care nu  sunt gazde pentru bacterii. Confortul funcțional sporit este un alt avantaj iar modularea permite adaptarea interioarelor pentru diferite fluxuri. Un spital modular oferă un mediu mai sigur și mai steril pentru pacienți și personal. Apoi,  flexibilitate. Un compartiment pentru boli infecțioase de exemplu, se poate înlocui în fiecare an. Se reduc cheltuielile de întreținere și se poate administra mult mai ușor. Se produce de asemenea decongestionarea spitalelor mari, de tradiție din marile centre urbane. Nu în ultimul rând crește numărul de locuri de muncă în special pentru cadre medii”, a mai spus Alexandru Paziuc.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava