MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donţu, a făcut un apel către preşedintele României, Klaus Iohannis, să urgenteze promulgarea Legii privind obligativitatea existenţei pe rafturile hipermarketurilor a produselor româneşti în proporţie de 51%, lege pe care a iniţiat-o şi care a fost votată de Parlament. Donţu a arătat că legea s-a împotmolit „undeva pe traseul încâlcit al labirintului legislativ către Preşedinţia României” subliniind că populaţia aşteaptă să intre în vigoare cât mai repede. Legea, a spus parlamentarul social democrat, vine atât în sprijinul consumatorilor care vor avea la dispoziţie alimente tradiţionale româneşti cât şi în sprijinul producătorilor autohtoni care vor fi răsplătiţi pentru munca lor.

Donţu susţine că apelul său către şeful statului nu vine ca o formă de manifest politic, „ci ca o formă de comunicare firească între domnia sa şi fiecare român”

„Fac un apel cât se poate de serios către domnul preşedinte Klaus Iohannis, în ciuda faptului că domnia sa are o perioadă extrem de aglomerată cu lucruri care, după cum se vede şi am putut vedea şi zilele acestea, sunt de o importanţă crucială pentru noi toţi şi pentru ţara noastră, ca, printr-un efort suplimentar şi o supremă bunăvoinţă şi empatie naţională, să îşi plece privirile şi asupra cererilor, dorinţelor şi nevoilor fermierilor români şi, în final, ale cetăţenilor acestei ţări. Pentru că cetăţeanul, acelaşi care l-a votat şi pe domnul Klaus Iohannis ca preşedinte al României, este beneficiarul. Am convingerea fermă din tot ce aud şi văd în fiecare zi, repet, ca om care trăieşte normal în această ţară şi îşi face curent cumpărăturile de la magazinele româneşti, că românii preferă să mănânce mâncare românească, produsă pe pământurile ţării lor. Ceea ce mi se pare o chestiune cât se poate de firească, fără ca aceasta să însemne că nu apreciem şi produsele de provenienţă străină. Departe de mine ideea unui naţionalism închipuit, fals sau extrem, însă consider că trebuie să învăţăm să ne iubim tradiţiile şi valorile şi să le dăm adevărata lor importanţă şi greutate, aşa cum bine vedem că fac şi alte ţări din jurul nostru şi din întreaga lume pentru naţiunile pe care le cuprind”, a declarat Donţu. Senatorul sucevean a precizat că apelul său către preşedintele Iohannis, care întârzie promulgarea legii, „nu vine ca o formă de manifest politic, ci ca o formă de comunicare firească între domnia sa şi fiecare român, care m-a delegat prin mandatul meu de senator ales să am această comunicare pe o cale mai directă cu preşedintele României şi cu celelalte foruri şi instituţii ale statului român şi nu numai”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava