Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donţu, intenţionează să promoveze un proiect de lege prin care beneficiarii fondurilor europene să poată obţine credite garantate de stat în procent de 100%. Donţu a declarat că o astfel de prevedere legislativă ar putea contribui decisiv la înregistrarea în exerciţiul financiar 2014 – 2020 a unei rate de abrobţie a fondurilor europene apropiată de 100%.

El a spus că Senatul României a adoptat la începutul acestei săptămâni un proiect de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 92/2013 privind Programul de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii.

Senatorul PSD a precizat că actualul proiect prevede instituirea unor măsuri prin care se reglementează accesul întreprinderilor mici şi mijlocii la garantare şi creditare. Acest lucru se realizează printr-un program de sprijinire a IMM-urilor, care înseamnă acordarea unei linii de credit pentru capital de lucru în valoare maximă de 5 milioane lei, garantată în procent de maximum 50% de către stat, în limita unui plafon de garantare de 2 miliarde de lei. Ovidiu Donţu a arătat că linia de credit cu garanţie de stat, se acordă pe o perioadă de maximum 24 de luni, iar perioada şi modalitatea de rambursare a creditelor sunt stabilite de instituţia de credit care a acordat creditul, conform normelor interne ale acesteia. De asemenea, linia de credit se poate prelungi cu maximum 12 luni, urmând ca, în anul de prelungire, linia de credit să fie rambursată în condiţiile care vor fi stabilite prin normele metodologice de aplicare ale acestei ordonanţe de urgenţă.

Donţu vrea ca beneficiarii fondurilor europene să poată obţine credite garantate în totalitate de către stat, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava