Concert pascal
MOPAN Suceava

Secţia de Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc a finalizat o parte din lucrările stabilite la începutul lunii aprilie în vederea creşterea siguranţei în trafic în „curba morţii” de pe DN 17, la Prisaca Dornei. În curba respectivă, la începutul lunii aprilie, trei persoane şi-au pierdut viaţa săptămâna trecută după ce un tir încărcat cu lemne s-a răsturnat în curtea unei case, în timp ce se deplasa dinspre Câmpulung Moldovenesc spre Gura Humorului. În aceeaşi curbă, în luna mai 2013, alte patru persoane şi-au pierdut viaţa, după ce un alt tir plin cu lemne s-a răsturnat în curtea aceleiaşi case. Şefa secţiei Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc, Liliana Dranca, a anunţat ieri în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural că în zona acestei curbe au fost amplasate câte două rânduri de benzi rezonatoare, unul pe sensul de mers dinspre Câmpulung Moldovenesc spre Gura Humorului, înainte de podul de peste pârâul Hurghiş, la limita localităţii Prisaca Dornei, şi unul înainte de curba unde s-au produs cele două accidente mortale.

În acelaşi timp, în zona respectivă au mai fost montate şase panouri suplimentare cu limitare de viteză la 30 hm/h, şi cu menţiunea „Frecvent accidente”. În acelaşi timp, prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a mai precizat că în curba unde au avur loc cele două accidente mortale va mai fi amplasată o machetă a unei autospeciale de poliţie. „Vom fi extrem de atenţi pe acea zonă, pentru a avea garanţia că nu vor mai avea loc accidente rutiere grave”, a spus Harasim. Mai trebuie spus că în zona „curbei morţii” vor mai fi montate trei denivelări pentru reducerea vitezei. „Cocoaşele” vor avea o înălţime maximă de 12 – 15 centimetri şi vor fi montate după finalizarea procedurilor de achiziţie de către drumarii din Iaşi.

Drumarii au montat elementele pentru prevenirea accidentelor în „curba morţii” de la Prisaca Dornei, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava