MOPAN Suceava
Galerie foto20 poze în acest set

Sala de sport a Liceului cu Program Sportiv Suceava a găzduit la finele săptămânii trecute etapa judeţeană a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la rugby tag pentru elevii de gimnaziu. Competitia a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Suceava cu sprijinul Direcţiei  Județene pentru Sport şi Tineret. La turneu au paricipat pestede 80 de elevi din: Ipoteşti, Salcea, Adâcata, Cornu Luncii, Plopeni şi Suceava. Rugby-tag-ul este o ramură concepută special pentru copii, în care balonul oval se joacă doar cu mâna și nu există contact sau placaje, jucătorii fiind nevoiți să paseze balonul când un adversar i-a luat unul din cele două taguri prinse cu scai pe o centură la brâu
La finalul competiției, câștig de cauză a avut echipa Şcolii Generale din Salcea, pregătită de profesorul Sorin Gălățeanu, care s-a calificat mai departe la etapa zonală unde va reprezetenta judeţul Suceava.

,,A fost o acţiune reuşită care a avut şi rolul de a descoperi noi jucători de rugby dincolo de aspectul competiţional, am urmărit câţiva jucători care au calităţi deosebite pentru rugby-ul de performanţă. Mulţumesc tuturor celor prezenţi la această activitate pentru interesul aratat şi sperăm ca pe viitor să putem organiza cat mai multe competitii de acest fel. Interesul pentru sportul cu balonul oval a crescut în ultimul timp în judeţul Suceava şi asta datorită implicării mai ales a profesorilor şi antrenorilor tineri care îşi desfăşoară activitatea în localităţile din judeţ. Nivelul competiţiei a fost unul ridicat şi asta datorită realizărilor tehnice deosebite. Jucătorii au fost monitorizaţi de antrenorii cluburilor de performanță, iar cei cu calităţi deosebite urmază a fi legitimaţi.

Vreau să reamrc prezența primarului din Cornu Luncii și a directoruui școlii generale din acestă localitate care au ținut să fie aproape de echipa lor la această competiție. Avem nevoie de sprijinul autorităților locale pentru dezvoltarea jocului cu balonul oval în județul nostru unde avem o tradiție de jumătate de secol,, a declarat profesorul Dumitru Livadaru.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava