Concert pascal
MOPAN Suceava

PSD Suceava a reușit să obțină, din prima, două mandate de senator și cinci de deputat, în urma alegerilor parlamentare care au avut loc duminică, 11 decembrie. Datele preliminare și rezultatele numărătorilor paralele a voturilor de la partide arată că PSD Suceava a obținut o victorie clară în județ, reușind să câștige majoritatea municipiilor și orașelor, dar și aproape în toate comunele.
Astfel, numărătoarea paralelă a voturilor arată că PSD a câștigat alegerile atât la Camera Deputaților, cât și la Senat. După numărarea voturilor din aproape 64% din voturile pentru Camera Deputaților, PSD conducea cu 47,18% din numărul de voturi exprimate în județul Suceava, pe locul doi fiind PNL, cu 25,2%, ALDE – 5,41%, PMP cu 4,03%, și USR cu 3,94%. Diferența mare între PSD și PNL se păstrează și la voturile pentru Senat. La numărătoarea paralelă din aproape 66% din secțiile din județ, PSD Suceava conducea la Senat cu 48,24% din voturi, urmat de PNL – 26,67%, ALDE 5,33%, PMP – 4,48% și USR – 4,35%.
Până în prezent, PSD Suceava are ca sigure două mandate de senator și cinci de deputați. PSD Suceava îi va trimite în Senatul României pe liderul organizației județene, Ioan Stan, precum și pe profesorul Virginel Iordache. În Camera Deputaților, PSD Suceava îi va avea ca reprezentanți pe Eugen Bejinariu, Maricela Cobuz, Cătălin Ioan Nechifor, Alexandru Rădulescu și Emilian-Iuliu Havrici.
PNL Suceava a obținut în mod sigur un mandat de senator și trei de deputați. Liberalii suceveni vor avea până în prezent un singur senator, prin Daniel Cadariu. În Camera Deputaților vor ajunge liberalii suceveni Ioan Balan, Angelica Fădor și Bogdan Gheorghiu.
Atât PNL cât și PSD ar putea să mai obțină un mandat de deputat, iar altul ar putea să ajungă la PMP sau ALDE, în funcție de rezultatul obținut de aceste partide la nivel național.

Ei sunt candidații care și-au asigurat deja un mandat de parlamentar în județul Suceava, 9.7 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (3 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava