MOPAN Suceava

Elevii romani, care vor sa studieze pe o perioada limitata la un liceu public din strainatate, au ocazia sa se inscrie la programul de mobilitate preuniversitara Highschools promovat de IEC – International Educational Center Romania incepand cu 1 decembrie 2013. Prin intermediul acestui program, elevii de peste 15 ani din Romania pot studia de la o luna pana la un an academic intr-un liceu public din aproape orice tara de pe glob.
Mihai Timofte, coordonatorul acestui program desfasurat de IEC – International Education Center Romania, precizeaza ca o asemenea experienta este formatoare pentru elevii participanti, in sensul ca ii echipeaza cu un set de abilitati care le permite sa se dezvolte personal intr-un mediu multicultural.Elevii au sansa sa cunoasca cultura locala prin interactiune directa si continua, intrucat elevii admisi in program sunt cazati intr-o familie locala din orasul in care vor studia, astfel incat familia de acasa va fi inlocuita temporar cu familia gazda.
Pentru a fi eligibili, elevii trebuie sa aiba peste 15 ani, rezultate bune la invatatura, cunostinte medii de limba engleza si sa dea dovada de maturitate si responsabilitate la interviul care este o parte esentiala a procedurilor de selectie. Programul este acreditat de Ministerele Educatiei din tarile in care elevii studiaza, iar anul petrecut in strainatate se echivaleaza in Romania. Costurile unui asemenea program variaza in functie de tara intre 7.000 la 10.000 de euro pe an. Suma ii asigura elevului cazarea in familia-gazda, asigurarea medicala obligatorie, transferul de la cel mai apropiat aeroport in orasul in care va studia, precum si rapoarte lunare referitoare la activitatea sa scolara. Termenul limita de aplicare pentru elevii care doresc sa sparticipe in program este cu 4 luni inainte de inceperea perioadei de studiu, insa din cauza numarului limitat de locuri acordat anual elevilor romani, aplicantii sunt incurajati sa se inscrie cat mai curand. Mai multe informatii pe www.highschools.ro.
IEC – International Education Center Romania (www.iec.ro) ofera consiliere pe tot parcursul perioadei de realizare a aplicatiei, prin organizarea sesiunilor de testare si intervievare, precum si prin monitorizarea continua a performantei elevului pe durata studiilor. IEC – International Education Center Romania (www.iec.ro) face parte din grupul EDvisory Education, o retea internationala de companii si organizatii internationale active in domeniul educational, cu o expertiza bogata in domeniul consultantei educationale. IEC Romania este de asemenea membru EAIE-European Association for International Education si membru NAFSA-Association of International Educators.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava