Concert pascal
MOPAN Suceava

Expoziţia de grafică şi o pictură, numită „File de carnet”, a artistului plastic Sorin D. Baciu va fi deschisă la finalul acestei săptămâni. Aceasta este, am putea spune, o sărbătorire a celor zece ani de când artistul a luat hotărârea de se reîntoarce în oraşul natal pentru a-şi construi propria poveste după cum precizează pe pagina sa de facebook.
Expoziţia va cuprinde lucrări de grafică executate în diferite tehnici: de la creion la tehnică mixtă şi de la clasicul monocrom la entuziasmul culorii. Singura pictură prezentă în expoziţie este făcută pe pânză, în culori de ulei iar la baza ei a stat un desen din seria „desenelor de cafea” cum sunt numite cu mare drag de către autor. Să deducem de aici că-i place foarte mult cafeaua.

Un aspect deosebit al acestei expoziţii îl reprezintă locaţiile în care artistul a ales să-şi înceapă sau chiar să-şi finalizeze operele şi anume barurile, terasele din oraş având de fiecare dată în faţa sa o ceaşcă de cafea şi caietul cu desene. Putem spune că această expoziţie celebrează zece ani de pionierat neîntrerupt fără surle şi trâmbiţe prin care a adus Frumosul mai aproape de suceveni printr-o expunere directă a sinelui creator.

Artistul plastic Sorin D. Baciu este profesor de artă plastică la Şcoala de Arte „Ion Irimescu” Suceava (fosta Şcoală Populară) unde îndrumă pe cărările artei nu doar elevi din diferite şcoli şi licee din oraş ci şi adulţi care fie că doresc să-şi dezvolte latura creativă, fie că arta reprezintă pentru ei un hobby.

Deschiderea oficială a expoziţiei va fi vineri, 31 martie 2017, începând cu ora 17:00 la Galeria de Artă „Ion Irimescu” din Suceava şi va putea fi vizitată timp de o lună. Intrarea este liberă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava