Forumul economic regional Moldova
MOPAN Suceava

Castelul Cantacuzino anunță cu mândrie deschiderea expoziției „Forța Imperiului Roman”. Desfășurată între 2 iulie 2024 și 4 februarie 2025, acest eveniment cultural și educațional unic oferă o incursiune captivantă în minunile tehnologice și viața cotidiană a Romei antice. Combinația de tradiție și modernitate a castelului îmbunătățește experiența expoziției, făcându-l o destinație de vizitat în această vară și nu numai.

Expoziția, include exponate interactive, reconstrucții digitale și artefacte rare. Vizitatorii vor explora ingeniozitatea ingineriei romane, de la apeducte la inovații militare, și vor descoperi stilul de viață care a modelat una dintre cele mai mari civilizații ale istoriei.

Prezentată inițial la Roma sub numele “Mașina – Tehnologia în Roma Antică” și premiată cu Medalia de Aur a Președintelui italian pentru inovație culturală, această expoziție evidențiază realizările remarcabile ale civilizației Romei Antice. Modelele meticulos reconstruite, bazate pe tratatul lui Vitruviu „De Architectura”, aduc la viață minunile inginerești ale vremii folosind materiale precum lemn, fier, pânză, frânghii și bronz.

Acest eveniment nu ar fi fost posibil fără sprijinul neclintit al partenerilor și noștri. Extindem mulțumirile noastre sincere către Istituto Italiano di Cultura Bucarest și Ambasada Republicii Italia.

Detalii Eveniment:

Date: 2 iulie 2024 –4 februarie 2025

Locație: Castelul Cantacuzino, Bușteni, România

Ore de Vizitare: Luni-Joi 09:00 – 21:00, Vineri-Duminică 09:00 – 21:00

Despre Castelul Cantacuzino:

Castelul Cantacuzino, o bijuterie arhitecturală situată în Munții Bucegi, este renumit pentru semnificația sa istorică și culturală. Cu moștenirea sa bogată și priveliștile sale impresionante, castelul oferă un cadru fermecător pentru expoziții, evenimente și nunți.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava