MOPAN Suceava

În perioada 23 ianuarie – 24 februarie 2017, la Muzeul de Istorie din Suceava în Sala de Expoziții Temporare Parter, va fi deschisă expoziţia Unirea Principatelor Române- 24 ianuarie 1859, dedicată împlinirii a 158 de ani de la Unirea Munteniei cu Moldova din 24 ianuarie 1859, zi numită de contemporanii vremii „ziua renaşterii naţionale”, sau „cea mai frumoasă zi a neamului românesc”.
Vernisajul expoziției va fi luni, 23 ianuarie 2017, ora 13, la Muzeul de Istorie.

Expoziţia cuprinde piese din colecţiile Muzeului Bucovinei – Istorie, Numismatică, Memoriale, constând din documente, arme, litografii, tablouri, cărţi, medalii, obiecte de epocă.

Domnia lui Alexandru Ioan Cuza are o însemnătate deosebită, prin aceea că a pus bazele statului unitar, dar totodată şi a statului modern. Reformele realizate în timpul „domnului Unirii” au deschis drum larg înainte naţiunii române, au creat premisele viitoarelor cuceriri ale poporului pe calea sa ascendentă spre progres. Din perspectivă istorică, cei şapte ani ai domniei lui Cuza reflectă pregătirea de pe poziţiile Unirii dobândite, a înfăptuirii unor noi etape din istoria poporului român, aceea a independenţei şi a Marii Uniri din 1918.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava