MOPAN Suceava

Indicatorii tehnico economici pentru obiectivul de investiții ”Extindere, reabilitare și modernizare clădire Palat Administrativ- sediul Consiliului Județean” au fost aprobați în ședința de marți a Consiliului Județean Suceava. Valoarea estimată a investiției se ridică la suma de 17,278 de milioane de lei cu TVA inclus din care 16,157 de milioane de lei ar urma să provină de la bugetul de stat prin Programul Național de Dezvoltare Locală și 1,121 de milioane de la bugetul local.

”Clădirea Palatului Administrativ are o vechime mai mare de 100 de ani fiind înscrisă în lista monumentelor istorice din județul Suceava. Datorită faptului că clădirea prezintă degradări, fisuri, infiltrații provenite din apele pluviale, deteriorări ale coloanelor instalației termice, datorită faptului că nu există un spațiu adecvat destinat desfășurării ședințelor de consiliu județean și conferințelor, precum și un spațiu expozițional sau destinat vernisajelor, datorită faptului că numărul de angajați a crescut și că în aceeași clădire își desfășoară activitatea și Instituția Prefectului, se impune extinderea, reabilitarea și modernizarea clădirii Palatului Administrativ”, a motivat președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur.

Consiliul Județean va finanța din bugetul propriu cheltuielile legate de obținerea și amenajarea terenului, studiile de fezabilitate și documentațiile de avizare a lucrărilor de intervenții, studiile de teren, studiile de specialitate, expertizele tehnice și auditul energetic, asistența tehnică, consultanța, taxe pentru obținerea de avize, acorduri, autorizații, organizarea procedurilor de achiziții, cheltuieli pentru probe tehnologice, teste și predare la beneficiar.

De la bugetul de stat vo fi finanțate cheltuielile lagate de lucrările de construire, reparații capitale, transformări, consolidări, modificări, extinderi, reabilitări, modernizări și reabilitarea termică a construcțiilor aferente obiectivelor de investiții. Gheorghe Flutur a declarat că lucrările vor fi gata până la finele anului viitor astfel încât manifestările prilejuite de Centenarul Marii Uniri să se desfășoare în noua Sală a Unirii care va fi amenajată pe terenul din curtea interioară a Palatului Administrativ.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava