MOPAN Suceava

Sfârșitul de săptămână aduce la Iulius Mall Suceava două evenimente, dedicate folclorului şi meşteşugurilor populare. Şi colecţionarii de antichităţi îi aşteaptă pe clienţi la o întâlnire cu vremurile de odinioară.

Pe 5 şi 6 august 2016, la Iulius Mall va avea loc cea de-a treia ediţie a Festivalului – Concurs Național de Folclor „Friedrich Schwartz”. Timp de două zile, publicul sucevean este invitat să îi admire pe cei aproximativ 200 de artişti, copii şi tineri, care îi vor încânta pe spectatori cu reprezentaţii autentice de dans şi muzică, din diverse zone ale ţării. La festival vor participa artişti din județele Bacău, Botoşani, Suceava, Neamţ, Mureş, Bihor, Harghita, precum și din Republica Moldova.

Vineri, evenimentul va debuta la ora 15.00, cu Parada Portului Popular, care va defila pe traseul Parcul Universităţii – Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor – Iulius Mall. Festivalul-concurs va avea loc de la ora 17.00, la etajul Iulius Mall, zona food court. Cea de-a doua zi este dedicată Galei Laureaţilor, care va începe la ora 17.00, când este programat şi un concert extraordinar de folclor, cu participarea Ansamblului Profesionist „Rapsodia Călimanilor” al Centrului Cultural Toplița. Evenimentul este organizat de Asociația Culturală „Friedrich Schwartz” și Plus Tv Suceava, cu sprijinul Iulius Mall, Consiliului Județean Suceava şi Muzeului Bucovinei.

Tot în acest week-end, cei care îndrăgesc obiectele lucrate cu migală de artizani sunt aşteptaţi la Iulius Mall, la Târgul de vară al meșterilor populari. Evenimentul va avea loc de vineri până duminică inclusiv, la etajul întâi al Iulius Mall şi reuneşte 20 de meșteri populari din județul Suceava. Publicul va avea ocazia să admire şi să achiziţioneze produse meșteșugărești diverse, precum: cusături și țesături, pielărie, podoabe tradiționale, cioplituri în lemn, ceramică, ouă încondeiate, artă sacră. Târgul este organizat de Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural Bucovina – Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Iulius Mall Suceava.

La final de săptâmănă, parterul Iulius Mall Suceava se va transforma, timp de trei zile, în spațiu de expoziție pentru o varietate superbă de obiecte înnobilate de trecerea timpului. Târgul de Artă și Antichități reunește colecționari din întreaga regiune, care vin la Iulius Mall cu cele mai frumoase piese, adunate şi păstrare cu grijă: mic mobilier, bijuterii, filatelie, numismatică, porțelanuri, cărți, ceasuri, tablouri, accesorii, decoraţiuni şi multe altele. Târgul este organizat în parteneriat cu Bucovinart.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava