Concert pascal
MOPAN Suceava

Festivalul concurs de cântece, datini şi obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou „Sfântă-i brazda plugului” din Fălticeni a atras anul acesta câteva mii de fălticeneni, dar și spectatori din comunele învecinate. Ajuns la a 26-a ediție, evenimentul a avut loc marți, 27 decembrie, în Piața „Nada Florilor” din Fălticeni.
În deschiderea evenimentului, primarul din Fălticeni, Cătălin Coman,a ținut să precizeze că „acestă întâlnire a păstrătorilor tradiţiilor populare din perioada sărbătorilor de iarnă se derulează la Fălticeni de peste 25 de ani cu aceeaşi intensitate. În fiecare an, ne reuneşte în Piaţa Nada Floirlor dragostea de folclor, de tradiţii păstrate cu sfinţenie şi învăţate din generaţie în generaţie.  Spectacolul din seara zilei de Sfântul Ştefan este o punte de legătură între cetăţenii municipiului Fălticeni, ai zonei sau cei veniţi să petreacă sărbătorile în oraşul nostru şi cei care păstrează, promovează şi transmit mai departe tradiţiile şi obiceiurile populare, componente de bază ale tezaurului nostru folcloric”.
La ediția de anul acesta, sepctatorii au putut să admire formații care au prezentat datini și obiceiuri de anul nou, printre care „jocul ursului”, „capra”, și „Jienii”. Spectacolul a fost deschis de membrii Societăţii Culturale „Ştefan cel Mare” din Baia, care au prezentat un  moment dedicat serilor de Crăciun. Au urmat apoi Grupul folclocirc „Mioriţa” de la Şcoala Gimnazială Vadu Moldovei, grupul „Moldava”, cu un spectacol de datini specifice din zona Fălticeni.
Anul acesta, în premieră, pe scena din Piața Nada Florilor a urcat Ansamblul Folcloric din Ciocîlteni, Republica Moldova. Membrii acestui ansamblu au prezentat un spectacol cu tradiţii populare specifice acestei zone din Republica Moldova.
În cadrul festivalulu iau mai evoluat grupuri și formații din Vultureşti, Dolhasca, Dolheşti, Buneşti, Stroieşti, Drăguşeni, Păiseni, Boroaia, Bogdăneşti, Liteni, Horodniceni, Mălini, Preuteşti, Ostra, Ansamblul „Valea Uţei” din Volovăţ sau Şoldăneşti, spectacolul fiind încheiat de „Ţiganii din Forăşti”.
În cadrul spectacolului de marți din Fălticeni au mai susținut recitaluri artişti precum Călin Brăteanu, Ghiorghiţă Rotaru, Sorin Filip, Ionuţ Vieru, Lenuţa Rusu, Laura Lungu, Doina şi Ciprian Petroaie, Mihaela Bârsanu Apostol, Ştefan Deaconiţa, Alexandra Horhogea.

Festivalul de datini și obiceiuri din Fălticeni a atras câteva mii de spectatori, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava