MOPAN Suceava

Ediţia a 25-a a Festivalului literar Mihai Eminescu se desfăşoară pe 13 şi 14 ianuarie la Suceava, Gura Humorului, Călineşti Cuparencu şi Putna. Printre invitaţi se numără Theodor CODREANU, Nicolae GEORGESCU, Vasile SPIRIDON, Mircea A. DIACONU, Liviu PAPUC, Valentin AJDER, Nicolae CORLAT, Ion FILIPCIUC, Constantin Cristian BLEOTU şi Vasile TĂRÂŢEAN.
Deschiderea oficială a ediției din acest an a festivalului are loc miercuri, pe 13 ianuarie, de la ora 10.00, la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” din Suceava şi va fi urmată de momente artistice, o expoziție de grafică Mihai Pânzaru PIM cu ilustraţii din opera lui Mihai Eminescu și o lansare de carte: Leca Morariu, Iraclie şi Ciprian Porumbescu, vol II. Mihaela Popescu va fi invitatul special al deschiderii.
Evenimentele continuă după-amiază la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava cu prezentarea Revistei „Bucovina Literară” și lansări de carte evenimente care vor avea loc de la ora 18.00 și la Centrul Cultural Gura Humorului.
Joi, pe 14 ianuarie, începând cu ora 9.00, cei care doresc să omagieze memoria poetului național sunt invitați să depună o coroană de flori la bustul lui Mihai Eminescu. Manifestările continuă la Călineşti-Cuparencu cu un Recital-spectacol susţinut de elevi ai Şcolilor din Călineşti Cuparencu, Şerbăuţi şi Şcoala Populară de Artă „Ion Irimescu” Suceava și apoi, de la ora 13.00, la Mănăstirea Putna , cu depunerea unei coroane omagiale la bustul poetului. La Putna are loc și decernarea premiilor „Mihai Eminescu” pentru exegeză eminesciană pe 2015.
Festivalul îşi propune să comemoreze şi să promoveze imaginea poetului Mihai Eminescu în preajma zilei de naştere a acestuia şi aduce în atenţia publicului, prin lansările de carte, cele mai noi apariţii editoriale din anul anterior, despre viaţa şi opera poetului naţional. Cele mai bune volume de exegeză eminesciană vor primi Premiul de excelenţă Mihai Eminescu, acordat de Societatea Scriitorilor Bucovineni, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Suceava, prin Centrul Cultural Bucovina şi un Premiu special finanţat de Societatea Scriitorilor Bucovineni.

Festivalul literar Mihai Eminescu, 13-14 ianuarie, 9.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava