Forumul economic regional Moldova
MOPAN Suceava

Inaugurat la începutul lunii februarie 2009, Festivalul Național de Teatru ( în limba engleza) pentru elevi MagicFest are ca scopuri principale dezvoltarea personală prin teatru, descoperirea și promovarea tinerelor talente artistice, precum și o creștere a interesului tinerilor pentru teatru, literatura si arta.

Festivalul este inițiat de trupa de teatru în limba engleza a CNPRSV, The Knockers, coordonată de profesoara Camelia Elena Butnaru. Începând cu ediția a 5 a, festivalul este organizat de Asociatia MagiMedia în parteneriat cu Colegiul Național Petru Rares Suceava și alte instituții și asociații. Festivalul este dedicat elevilor de liceu și de gimnaziu și atrage participanți din toată țara .

Programul cuprinde spectacole create de participanți, spectacole invitate , ateliere de teatru coordonate de tineri actori și regizori și diverse activități pentru participanți.

Ediția a 13 a va avea loc în perioada 7-15 iulie 2024 și va avea ca tema: IT COMES IN WAVES. Pentru aceasta editie avem în vedere parteneriate cu instituții locale (Teatrul ,,Matei Vișniec’’ Suceava, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Colegiul Național ,,Petru Rares’’), dar și cu alte asociații (Dream Boutique, București).

Ziua de 7 iulie va fi dedicată deschiderii festivalului, ziua de 13 iulie va fi destinata spectacolelor în limba română, create în atelierele de teatru ale festivalului în zilele de 9-12 iulie. În ziua de 14 iulie va avea loc prezentarea unor momente de teatru nonverbale și ceremonia de închidere a festivalului.

INTRAREA VA FI LIBERĂ LA TOATE SPECTACOLELE!

Spectacolele invitate:

-”PiSiCi, trupa teatrului Matei Vișniec Suceava- 7 iulie, ora 18, un spectacol-concert pus la cale de trupa Fără Zahăr

-”Ordinea în care a plâns Ruxandra” de Eliza Pauna, regia Cosmin Panaite, trupa Fabulinus- 8 iulie, ora 18

Avem convingerea că acest festival este benefic nu numai pentru participanți (actori amatori și profesioniști, studenți ai școlilor de teatru și organizatori), dar și pentru comunitatea locală, din punct de vedere cultural și educativ.

Coordonator festival: Prof. Camelia Butnaru

Președinți festival: Horia Andrei Butnaru, Victor Alexandru Badoi (actori) Vicepresedinte editia a 12 a: Andreea Roxana Filip, Irina Cepoi (actrite)

Festivalul Național de Teatru pentru elevi MagicFest, Ediția a 13 a, 7-15 Iulie 2024, Suceava: It Comes In Waves, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava