Concert pascal
MOPAN Suceava

Încondeietori de ouă din ţară şi din străinătate, meşteri populari și solişti de muzică populară se vor afla, pe 1 și 2 aprilie, la Ciocănești, la cea de a XIV-a ediţie a Festivalului Naţional al Ouălor Încondeiate. Evenimentul cuprinde concursuri și tîrguri, simpozioane și spectacole. Sâmbătă, pe 1 aprilie, de la ora 12:00, la Şcoala Gimnazială Ciocăneşti va fi organizat Concursul de încondeiere “Tradiţie – valoare sacră” (ediţia a V-a), dedicat elevilor din şcolile gimnaziale. Tot la 12:00, la Casa de Cultură “Florin Gheucă” vor avea loc Târgul de ouă încondeiate, Concursul de încondeiere “Dr. Anton Setnic” (ediţia a II-a), dedicat liceenilor şi elevilor din şcolile profesionale, dar şi Simpozionul “Arta încondeierii ouălor la români – element constitutiv al identităţii naţionale”. În același timp, la Muzeul Naţional al Ouălor Încondeiate va începe concursul de încondeiere “ Novac Norbet”, dedicat studenţilor, şi se deschide Târgul Artizanilor, care se va desfăşura pe Platoul de festivităţi al comunei Ciocăneşti.

De la ora 14:30, pe scena Casei de Cultură, tânăra solistă de muzică populară Laura Maria Niculiţă va interpreta cântece religioase specifice acestei perioade premergătoare sărbătorilor pascale, după care va fi vernisată şi jurizată Expoziţia concurs “Coşul Pascal”. Prima zi a festivalului va fi încheiată în prezenţa invitaţilor, a soliştilor de muzică populară Cristian Pomohaci şi Ovidiu Homorodean, cu festivităţile de premiere ale concursurilor festivalului şi recitalurile celor doi.

Duminică, pe 2 aprilie, cei prezenţi sunt invitaţi să participe la Sfânta Liturghie oficiată la Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din Ciocăneşti. De la ora 12,00, la Casa de Cultură va fi redeschis Târgul de ouă încondeiate, dar și Târgul artizanilor. După-amiază este programat un spectacol folcloric susţinut de Ioan Bocşa, Ansamblul de Muzică Tradiţională Românească “Icoane” şi soliştii locali David şi Miruna Ţăran şi Ana Maria Chiloti.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava