Concert pascal
MOPAN Suceava

46 de festivaluri, 13 nominalizări, 8 premii, un singur documentar: „TRASHED“

Zero Waste Romania şi Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) vă invită la proiecţia filmului documentar „Trashed“, care va avea loc în data de 5 iunie, la ora 20:00, la Galeriile Ferdinand, Cluj-Napoca. Invitatul special este unul dintre cei mai cunoscuți experți din lume în chimia mediului și toxicologie, Dr. Paul Connett.

TIFF are loc intre 30 mai şi 8 iunie şi va aduce peste 200 de filme, concerte, expoziţii şi masterclass-uri.

„Trashed“ a avut premiera în 2012, la Festivalul de la Cannes. De la Palatul Parlamentului din Londra, Adunarea Naţională Galeză, Parlamentul Scoţian, Adunarea Naţională Franceză, Parlamentul European, până la Primăria New York-ului, filmul a fost vizionat în peste 40 de ţări şi în sute de comunităţi din întreaga lume. A fost proiectat în 46 de festivaluri, a câștigat 8 premii și a fost nominalizat la alte 13.

Regizoarea Candida Brady îl urmează pe celebrul actor Jeremy Irons într-un turneu mondial, pentru a descoperi probleme de mediu apăsatoare cu care se confruntă umanitatea, precum managementul deșeurilor și eficiența resurselor. Coloana sonoră a fost compusă și orchestrată de Vangelis. Jeremy Irons este protagonist și narator în acest documentar.

Invitatul Zero Waste Romania la eveniment este unul dintre protagoniştii filmului – Dr. Paul Connett, expert în chimia mediului şi toxicologie. În ultimii 23 de ani, cercetările sale în domeniul managementului deşeurilor l-au purtat pe tot teritoriul Statelor Unite ale Americii, dar şi în alte 50 de ţări, unde a susţinut peste 2000 de prezentări publice pro bono. Dr. Paul Connett este un pionier în domeniul managementului deşeurilor, autor a numeroase articole şi al cărţii „Zero Waste“ (apărută în 2008), expert judiciar și co-producător a peste 50 de materiale video pe această temă.

Zero Waste Romania este o coaliție de organizații neguvernamentale care militează pentru reducerea spre zero a deşeurilor, fără eliminarea în natură, îngroparea sau arderea acestora, pentru protejarea resurselor şi a drepturilor grupurilor defavorizate din sistemul informal de reciclare. În viziunea Zero Waste nu există deşeuri; acestea sunt resurse ce pot fi reutilizate. Zero Waste Romania promovează prevenirea apariției deșeurilor – prin modificări aduse la nivel de design, producție și consum – și recuperarea tuturor resurselor într-un mod sigur și sustenabil. Zero Waste Romania este filiala organizației internaționale Zero Waste Europe şi reprezintă Global Alliance for Incineration Alternatives (GAIA) în România.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=7UM73CEvwMY

Website: www.zerowasteromania.org

FB: https://www.facebook.com/ZeroWasteRomania
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=Ap4vI0pKR0

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava