Concert pascal
MOPAN Suceava

Veşti proaste pentru toţi cei care aşteptau ca Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava să fie redeschis cât mai repede. Deşi ultimul termen pentru redeschiderea aeroportului şi pentru reluarea zborurilor de la Suceava ar fi fost 1 august 2015, se pare că în cele din urmă proiectul de modernizare a aeroportului se va încheia la data de 28 octombrie a.c.. Noul termenul a fost prezentat în cadrul unei întâlniri pe care preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor a avut-o vineri la aeroport cu directorul aeroportului, Ioan Măriuţa, prefectul Constantin Harasim, vicepreşedinţii CJ Suceava, Alexandru Rădulescu şi Ilie Niţă, managerul de proiect, Marius Grosu, responsabilul tehnic al proiectului, Dan Iordache. La discuţii au fost prezenţi şi parlamentarii Neculai Bereanu (PSD), Steliana Miron şi Alexandru Băişanu (PNL), dar şi un parlamentar liberal din judeţul Botoşani, şi preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.
La începutul dezbaterii publice, Ioan Măriuţa a ţinut să precizeze că în momentul de faţă, stadiul fizic al lucrărilor de modernizare sunt de 66,48%, în timp ce stadiul financiar este de 55,4%.


Atât Ioan Măriuţa, cât şi reprezentanţii constructorului, SC Tehnic Asist SRL Botoşani au ţinut să evidenţieze faptul că după începerea lucrărilor au fost găsite foarte multe greşeli de proiectare, cum ar fi necesitatea unor lucrări pentru înlăturarea apelor pluviale, neconcordanţe între necesarul real de materiale şi cel din proiect, sau propunerea unor soluţii şi echipamente tehnice necorespunzătoare.
În cele din urmă, managerul proiectului, Marius Grosu, a precizat că lucrările de modernizare vor fi gata pe 28 octombrie, una dintre principalele probleme fiind „finanţarea şchioapă”.

În ceea ce-l priveşte pe preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, acesta a spus că toate defectele care au fost identificate în proiectul pentru modernizarea aeroportului vor fi prezentate proiectantului. El a subliniat faptul că urmează o perioadă de autorizare a aeroportului la Autoritatea Aeronautică Civilă Română. Nechifor a subliniat faptul că Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava este unul „foarte bine echipat”, asigurând toate condiţiile pentru companiile aeriene care vor opera de la Suceava. „Suntem interesaţi să realizăm o lucrare de calitate, şi să putem asigura toate normele de siguranță aeroportuară”, a spus Nechifor.

Finalizarea modernizării Aeroportului Suceava se amână până pe 28 octombrie 2015, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava